Κάτι τρέχει στο Κουρσκ: Αποτρέψαμε ουκρανική εισβολή, λένε οι Ρώσοι – Βίντεο με «εχθρικές» δυνάμεις εντός του ρωσικού εδάφους

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν ουκρανική απόπειρα διείσδυσης στα σύνορα με την Ουκρανία στην περιοχή του Κουρσκ, δήλωσε σήμερα, 6.8.2024, ο προσωρινός κυβερνήτης της περιφέρειας, Αλεξέι Σμιρνόφ.

Ο κυβερνήτης  σημείωσε ακόμη πως ουκρανικοί βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν στο Κουρσκ πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά.

Αντιθέτως ρωσικοί λογαριασμοί στο Telegram και το Twitter αναφέρουν πως η διείσδυση «εχθρικών» δυνάμεων εκτείνεται σε κάμποσα χιλιόμετρα, ενώ προσθέτουν πως βρίσκονται σε εξέλιξη μάχες.

Δεν είναι προς ώρας γνωστό αν αυτές δυνάμεις που επιχείρησαν να παρεισφρήσουν ή και παρεισέφρησαν στο ρωσικό έδαφος στην περιοχή του Κουρσκ υπάγονται στον ουκρανικό στρατό ή είναι φιλοουκρανικές δυνάμεις όπως του «Ρωσικού Εθελοντικού Σώματος» ή της «Λεγεώνας για την Ελευθερία στη Ρωσία», που κατά το πρόσφατο παρελθόν είχαν επιχειρήσει στην περιοχή.

Ανοικτές πηγές πληροφόρησης (OSINT) αναφέρουν πως η όλη η επιχείρηση ενδέχεται να αποτελεί αντιπερισπασμό, ώστε να απομακρυνθούν ρωσικές δυνάμεις από το μέτωπο και να κατευθυνθούν στο Κουρσκ.

 

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τις αναφορές αυτές για τα όσα βρίσκονται σε εξέλιξη στο Κουρσκ.

Εντωμεταξύ ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) σε χωριό στη ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, όπως ανακοίνωσε σήμερα μέσω Telegram ο τοπικός κυβερνήτης Βιατσεσλάφ Γκλάντκοφ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν εννέα ουκρανικά drones πάνω από το Μπέλγκοροντ και 13 πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ νωρίς σήμερα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ υφίσταται τακτικά ουκρανικές επιθέσεις με drone, μονάδες του πυροβολικού και χερσαίες δυνάμεις από τότε που η Μόσχα έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters