Το καταδρομικό USS SAN JACINTO στον Πειραιά – ΒΙΝΤΕΟ

Το καταδρομικό USS SAN JACINTO (CG-56) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έφθασε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά για προγραμματισμένη επίσκεψη.

Το USS SAN JACINTO (CG-56) ειναι μέρος του στόλου του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Dwight D. Eisenhower (Carrier Strike Group) που έχει εισέλθει στην Ανατολική Μεσόγειο τη Δευτέρα.
Η ανάπτυξη του στόλου σύμφωνα με το abc13newsnow βάζει την ομάδα του Eisenhower σε καλό δρόμο για ένα σημαντικό στόχο για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ – την ολοκλήρωση ανάπτυξης μέσα σε επτά μήνες.

Διαβάστε: Το NATO ψάχνει για ρωσικά υποβρύχια στην Μεσόγειο – Ποιος ο ρόλος του αεροπλανοφόρου Eisenhower;

Το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower, το USS San Jacinto, το USS Nitze, το USNS Arctic και το USS Roosevelt έχουν αναχωρήσει απο τη Μέση Ανατολή και τώρα διεξάγουν την επιχείρηση Operation Inherent Resolve απο την Μεσόγειο, στην περιοχή επιχειρήσεων του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο και δημοσίευσε αρκετές φωτογραφίες του αεροπλανοφόρου στο Facebook.


«Το πιο σημαντικό κομμάτι του όλου θέματος ειναι να έχουμε ένα σχέδιο ή ένα σύστημα, μια αξιοπιστία που τα μέλη της υπηρεσίας και οι οικογένειές τους μπορουν και εμπιστεύονται» δήλωσε ο Υποναύαρχος ε.α. Mike Groothousen, ο οποίος διοικούσε το USS Harry S. Truman κατά τη διάρκεια της αποστολής Operation Iraqi Freedom.
Δήλωσε οτι εκτός απο προφανή θέματα ηθικού του πληρώματος, υπάρχουν επίσης και ανησυχίες συντήρησης.
«Είμαστε μια τεράστια, μηχανή πολέμου», είπε. «Αλλά αυτό το μηχάνημα χρειάζεται συντήρηση περισσότερο από οτιδήποτε άλλο…”

Ο Groothousen δήλωσε ότι θα προτιμούσε ο αριθμός των αεροπλανοφόρων να αυξηθεί απο τα δέκα στα δώδεκα τουλάχιστον, αν και ο ίδιος θα προτιμούσε δεκαπέντε ή ακόμη και περισότερα. 

Το καταδρομικό SAN JACINTO στον Πειραιά

PireasPiraeus.com



pireaspiraeus.com

Όπως γράφει η pireaspiraeus.com το USS SAN JACINTO (CG-56) είναι κλάσης Ticonderoga, μιας κλάσης 27 καταδρομικών του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού εκ των οποίων πλέουν ακομα τα 22. Έχει μήκος 173 μέτρα ,πλάτος 16,8 και μέγιστο βύθισμα 10,2 .Κατασκευάστηκε το 1986 στα ναυπηγεία Ingalls στη πολιτεία του Mississipi και αποτελεί μέρος του στόλου απο το 1988. Έχει 4 τουρμπίνες General Electric LM 2500 που του δίνουν τη δυνατότητα να πλέει με μέγιστη ταχύτητα 32,5 κόμβων. Το πληρωμα του αποτελείται απο 340 άτομα,εκ των οποίων 33 αξιωματικοί. Έχει πάρει το όνομα του απο τη μάχη του San Jacinto που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 1836.Το San Jacinto είναι η σημερινή πολη Harris County στην πολιτεία του Texas

 Διαβάστε: Selfie Καμμένου από αμερικανικό αεροπλανοφόρο!