Επίθεση με βομβίδα προκάλεσε σήμερα τον τραυματισμό τεσσάρων αμάχων στην πόλη Αναντνάγκ του νότιου Κασμίρ, ανακοίνωσε η αστυνομία μέσω του Twitter και απέδωσε την ευθύνη σε «τρομοκράτες».
Πολλοί άνθρωποι στο Κασμίρ βρίσκονται σε αναβρασμό αφότου η Ινδία ήρε στις 5 Αυγούστου την αυτονομία του ινδικού τμήματος αυτής της περιφέρειας, ο πληθυσμός της οποίας είναι στην πλειονότητά του μουσουλμανικός.
Οι αρχές του ινδικού Κασμίρ έκλεισαν τηλεφωνικά δίκτυα και επέβαλαν περιορισμούς στην κυκλοφορία σε μερικές περιοχές ώστε να περιορίσουν την εκδήλωση της δυσαρέσκειας.
Μερικοί από τους περιορισμούς αυτούς σταδιακά ήρθησαν, όμως οι επικοινωνίες με κινητά τηλέφωνα και μέσω του Ίντερνετ εξακολουθούν να παραμένουν σε μεγάλο βαθμό μπλοκαρισμένες στην κοιλάδα του Κασμίρ.
Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε κυβερνητικό γραφείο και προκάλεσε τον τραυματισμό επτά ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους ένας αστυνομικός και ένας δημοσιογράφος, είπε στο Ρόιτερ αξιωματούχος της αστυνομίας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί επειδή δεν του έχει δοθεί άδεια να μιλάει στα μέσα ενημέρωσης.
Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν από δύο ημέρες επιστήμονες δημοσιοποίησαν έρευνα για τις συνέπειες που θα είχε η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης Ινδίας και Πακιστάν για το Κασμίρ και η πιθανότητα να χρησιμοποιήσουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο: Θα οδηγούσε σε ακαριαίο θάνατο, περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους!
Οι ερευνητές κάνουν λόγο για μία απλουστευμένη έρευνα τα στοιχεία της οποίας υποδεικνύουν πως ένας πόλεμος ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν θα μπορούσε να κοστίσει, ακαριαία, τη ζωή 50 έως 125 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι πυρηνικές ενέργειες πιθανόν να προκαλέσουν παγκόσμια καταστροφή που απειλεί την παραγωγή τροφίμων και μπορεί να οδηγήσει σε μαζική πείνα, καθώς και σοβαρή διατάραξη των φυσικών οικοσυστημάτων.