Καντίροφ: «Είμαι 100% ικανοποιημένος από την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία – Τρέξε, Ζελένσκι, τρέξε!»

Ο Τσετσένος ηγέτης, Ραμζάν Καντίροφ, δήλωσε σήμερα ότι είναι πλέον απόλυτα ικανοποιημένος με τη διεξαγωγή της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Τώρα είμαι εκατό τοις εκατό ικανοποιημένος με τον τρόπο που διεξάγεται η ειδική στρατιωτική επιχείρηση», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram τη Δευτέρα.

«Σε προειδοποιήσαμε, Ζελένσκι, ότι η Ρωσία δεν έχει ξεκινήσει πραγματικά ακόμα. Σταμάτα να παραπονιέσαι. Καλύτερα να φύγεις, πριν χτυπηθείς. Τρέξε. Τρέξε, Ζελένσκι, τρέξε χωρίς να κοιτάξεις πίσω στη Δύση», πρόσθεσε ο Καντίροφ.

Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν μια στροφή στις απόψεις του Καντίροφ, αφού μέχρι πρόσφατα επέκρινε έντονα την ηεσία του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας και την κατηγορούσε για τις ήττες του στρατού στην Ουκρανία.

Παράλληλα, ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να δείχνει έξι Τσετσένους μαχητές στην Ουκρανία να γλιτώνουν «παρά τρίχα» από μια πυραυλική επίθεση από ουκρανικές δυνάμεις.

Οι Τσετσένοι μαχητές, γνωστοί και ως Καντιρόφσκι, τραβούσαν βίντεο όταν σημειώθηκε η έκρηξη λίγα μόλις μέτρα πίσω τους. Ενώ η έκρηξη ήταν σχετικά δυνατή, οι στρατιώτες φάνηκε να διατηρούν την ψυχραιμία τους, ενώ κανείς από αυτούς δεν τραυματίστηκε.

Πολλοί χρήστες στο διαδίκτυο αμφισβητούν την αυθεντικότητα του βίντεο , λέγοντας πως ήταν σκηνοθετημένο από τους Τσετσένους, όπως άλλωστε συνηθίζουν.

Στο πεδίο της μάχης, οι Καντιροβίτες έχουν χτίσει τη φήμη των τρομερών μαχητών. Έχουν δημοσιεύσει διάφορα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με άγριους και σκληροτράχηλους Τσετσένους στρατιώτες να ποζάρουν και να πανηγυρίζουν τις νίκες τους ενάντια στις ουκρανικές δυνάμεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με διάφορες μαρτυρίες, οι Τσετσένοι υφίστανται μεγάλες απώλειες, τις οποίες κρύβουν μέσω μιας επιτυχημένης προπαγανδιστικής εκστρατείας. Τα βίντεο φαίνεται τις περισσότερες φορές να είναι στημένα και τίποτα περισσότερο από μια διαφήμιση που απεικονίζει τους Τσετσένους να διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη συνεχιζόμενη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία αρχείου Reuters