Και ο περίφημος Καντίροφ στη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν [vid]

Η πολλοστή το τελευταίο διάστημα συνάντηση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει περάσει ήδη στην ιστορία και τα αποτελέσματά της μένει να φανούν.

Ένα από τα κύρια θέματα της συζήτησής τους ήταν και αυτό του πολέμου στην Ουκρανία, που συνεχίζεται για έκτο μήνα.

Μάλιστα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο κ. Ερντογάν πρότεινε στον κ. Πούτιν να συναντηθεί με τον πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Τουρκία, εάν, όποτε και εφόσον πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση.

Σημασία όμως ίσως έχει και μία λεπτομέρεια που εντόπισε η Pravda της Ουκρανίας. Σύμφωνα με ανάρτησή της στο Twitter, στη ρωσική αντιπροσωπεία που μετείχε στη συνάντηση βρισκόταν και ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ, που έφτασε για τον σκοπό αυτό στο Σότσι της Ρωσίας.

Το βίντεο με το στιγμιότυπο της εισόδου του Καντίροφ στον χώρο που έγινε η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν μετέδωσε μάλιστα και το ρωσικό πρακτορείο TASS, πάντα κατά την Ουκρανική Pravda.

Ο Καντίροφ και οι πιστές στον ίδιο τσετσενικές δυνάμεις, οι αποκαλούμενοι «Καντιροβίτες», μετέχουν ενεργά στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ κατηγορούνται για αγριότητες.

Μόλις τον προηγούμενο Μάιο το πρακτορείο Reuters, σε έρευνα που είχε πραγματοποιήσει, αποκάλυψε πως Καντιροβίτες και Ρώσοι παραστρατιωτικοί βρίσκονται πίσω από τη σφαγή στην Μπούτσα, που πολλές πλευρές – ανάμεσά τους και ξένοι ηγέτες – έχουν χαρακτηρίσει ως έγκλημα πολέμου.

Πηγή: Με πληροφορίες από pravda.com.ua