Καθηλωμένο στο Ελ. Βενιζέλος το αεροσκάφος του ΥΠΕΞ Συρίας

Καθηλωμένο αυτή την ώρα αεροσκάφος -  στο οποίο κατά πληροφορίες επιβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών του Άσαντ – στον κεντρικό αερολιμένα της Αθήνας και σύμφωνα με πηγές δεν ανεφοδιάζεται το αεροσκάφος λόγω του εμπάργκο στο καθεστώς Άσαντ.

Όπως φαίνεται το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος ζητώντας ανεφοδιασμό ωστόσο οι πιλότοι δεν είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης προηγουμένως ούτε και είχαν ενημερωθεί οι αρχές του αεροδρομίου για την επικείμενη προσγείωση του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος εχει διπλωματικη και ειρηνευτικη αποστολη, οι Σύροι διπλωμάτες εχουν προορισμό τη Γενεύη της Ελβετίας όπου αύριο διεξάγεται η διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη – Γενεύη 2 – με σκοπό την ειρήνευση και τον τερματισμό του εμφυλίου στη Συρια. Απο το Υπουργείο Εξωτερικών δόθηκε άδεια κατ’ εξαίρεση για να γίνει ανεφοδιασμός του αεροσκάφους ωστόσο η εταιρεία δεν προχωράει με τον ανεφοδιασμό του αεροσκάφους μεχρι να άρουν τις κυρώσεις.

Στο αεροσκάφος τύπου ‘Τουπόλεφ 134’ επιβαίνουν 26 άτομα, μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Άσαντ Φαϊσάλ Μοκντάντ και ο επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του συριακού υπουργείου Εξωτερικών Αχμάντ Αρνούς.
Οι αρχές του Ελ.Βενιζέλος αναμένουν οδηγίες από το υπουργείο Εξωτερικών και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για το αν θα προχωρήσουν σε ανεφοδιασμό του αεροσκάφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρωσία: Η Ευρώπη να μην αναμιγνύεται στα γεγονότα στην Ουκρανία