OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ο Σαλβίνι βυθίζει τη χώρα σε βαθιά πολιτική κρίση

11/08/2019 - 13:21
Σαλβίνι
Share on FacebookShare on Twitter

Σε μακρά προεκλογική περίοδο εισέρχεται η Ιταλία μετά την de facto κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού. Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναλυτών οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο.

Με την ανάγνωση αυτή συμφωνεί και η Λάουρα Γκαραβίνι, μέλος της Γερουσίας της Δημοκρατίας, της Άνω Βουλής στην Ιταλία. Όπως είπε μιλώντας προς τη Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk:

«Είναι βέβαιο ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές. Όσον αφορά την ημερομηνία το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Θα πρέπει να συνεδριάσει η Βουλή, αλλά είναι πιθανό οι εκλογές να γίνουν στα τέλη Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου».

Όλα αυτά ωστόσο ενώ εντείνεται η φημολογία ότι ενδεχομένως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ματαρέλα να επιχειρήσει να συγκροτήσει καταρχήν μια κυβέρνηση τεχνοκρατών. «Και αυτό είναι πιθανό, αλλά ο Πρόεδρος έχει και ορισμένες υποχρεώσεις», επισήμανε η γερουσιαστής. «Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Αλλά όπως προείπα, υπάρχει η πιθανότητα. Η διαδικασία είναι σαφής. Καταρχήν θα πρέπει να συνεδριάσει η Βουλή και εκεί ο Πρόεδρος θα μπορεί να εξακριβώσει εάν θα μπορούσαν να προκύψουν νέες πλειοψηφίες […]. Θεωρητικά μπορεί να υπάρξει και μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, ωστόσο προσωπικά δεν το θεωρώ πιθανό διότι όλα τα κόμματα έχουν εκφραστεί υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες».

«Όχι» σε συνεργασία με 5 Αστέρια

Η προερχόμενη από το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι γερουσιαστής αποκλείει την ίδια ώρα κατηγορηματικά ενδεχόμενη σύμπλευση της παράταξής της με τα Πέντε Αστέρια, με το επιχείρημα ότι έχουν εξελιχθεί σε έναν τελείως «αναξιόπιστο εταίρο».

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πάντως προεξοφλούν την άνετη επικράτηση της ξενοφοβικής Λέγκας. Πού αποδίδει η Λάουρα Γκαραβίνι την επιτυχία του αρχηγού της, Ματέο Σαλβίνι;

«Απλά εκμεταλλεύεται με λαϊκίστικο τρόπο το θέμα της μετανάστευσης για να μιλήσει στο συναίσθημα των ανθρώπων και αυτό, δυστυχώς, το καταφέρνει καλά. Είναι όμως εύκολο να κερδίζεις με τέτοια θέματα. Στην πραγματικότητα ο ίδιος δεν κλήθηκε να διαχειριστεί το πρόβλημα διότι η προηγούμενη κυβέρνηση, η δική μας, είχε επιφέρει μείωση των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών κατά 80%. Και τώρα ο Σαλβίνι επωφελείται από αυτό. Κάνει λες και είναι ο άντρας με τη σκληρή γροθιά, όχι μόνον έναντι των μεταναστών, αλλά έναντι της Ευρώπης. Και οι οπαδοί του τον λατρεύουν ακριβώς γι΄ αυτό, για την εικόνα του σκληρού σερίφη. Πιστεύω ότι δυστυχώς σε αυτό οφείλεται η επιτυχία του».

«Καλός λαϊκιστής αλλά εθνικά απίστευτα επιζήμιος»

Η θέση του Δημοκρατικού Κόμματος στο μείζον ζήτημα του προσφυγικού/μεταναστευτικού πάντως είναι απολύτως σαφής και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: «Δεν επιτρέπεται να αφήνουμε τους ανθρώπους να πνίγονται στις θάλασσες. Δεν συμμεριζόμαστε την πολιτική αυτή των κλειστών λιμανιών».

Η γερουσιαστής δεν αποκλείει πάντως το ενδεχόμενο να γίνει εν τέλει ο Σαλβίνι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας. «Ο κίνδυνος […] υπάρχει. Θα κάνουμε τα πάντα για να τον αποτρέψουμε. Αφενός ελπίζουμε να επαναπατρίσουμε τους ψηφοφόρους που χάσαμε το τελευταίο διάστημα προς το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και αφετέρου ελπίζουμε να αντιληφθούν οι πολίτες ότι ο Σαλβίνι είναι ένας καλός λαϊκιστής, αλλά απίστευτα επιζήμιος για τη χώρα».

Πηγή: DW / Φωτογραφία Reuters

Tags: ΕΚΛΟΓΕΣΙΤΑΛΙΑΚΙΝΗΜΑ 5 ΑΣΤΕΡΩΝΣΑΛΒΙΝΙ

Related Posts

Αυστραλία - Σίδνεϊ
ΚΟΣΜΟΣ

Σίδνεϊ: Πυροβολισμοί σε δημοφιλή παραλία – Φόβοι για πολλούς νεκρούς και τραυματίες [vids]

14/12/2025 - 11:16
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αντιπροσώπους στο Βερολίνο

14/12/2025 - 10:56
Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

IDF: Ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει προσωρινά» ένα πλήγμα εναντίον στρατιωτικών υποδομών της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

14/12/2025 - 10:19

Διαβάστε Επίσης

Σίδνεϊ: Πυροβολισμοί σε δημοφιλή παραλία – Φόβοι για πολλούς νεκρούς και τραυματίες [vids]

Ζελένσκι: Θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αντιπροσώπους στο Βερολίνο

IDF: Ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει προσωρινά» ένα πλήγμα εναντίον στρατιωτικών υποδομών της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

Συρία: Έξαλλος με το Ισλαμικό Κράτος ο Τραμπ – Υπόσχεται εκδίκηση για τον θάνατο Αμερικανών σγτρατιωτών

Το ΥΠΕΘΑ απαντά στις επικρίσεις: Σημαντικές αυξήσεις για τα στελέχη των ΕΔ με το νέο μισθολόγιο – Αναλυτικά παραδείγματα

Γερμανία: Σύλληψη 5 υπόπτων για τον σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαυαρίας

ΗΠΑ: Τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες από τα πυρά ενόπλου στο πανεπιστήμιο Μπράουν

F-16 Block 50: Έγκριση από τη Βουλή και αγώνας δρόμου για να «κουμπώσει» το πρόγραμμα στην αναβάθμιση των Viper

Top News

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ουδέποτε του ζητήθηκε να επιδείξει άδεια οδήγησης που νομίμως κατέχει» - Η ανακοίνωση του δικηγόρου του

Η Μαύρη Λίστα των Όσκαρ: Από Γουίλ Σμιθ και Ρίτσαρντ Γκιρ μέχρι Μπιλ Κόσμπι και Χάρβεϊ Γουάινστιν - Όλοι όσοι έχουν αποκλειστεί από την τελετή

Ο Σπύρος Μαρτίκας απαντά στα αρνητικά σχόλια για τις AI φωτογραφίες με τον Παντελή Παντελίδη: «Τι σκοπό να έχω; Δημοσιότητα; Έχω»

Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου: Δείτε όλα όσα πρέπει να προσέξετε

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert