Ισραηλινός Στρατός: Ανακτήσαμε τον έλεγχο γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας – Κάθε 4 ώρες 50 αεροσκάφη ξεκινούν νέο κύμα επιχειρήσεων

Ο Ισραηλινός Στρατός ανέκτησε από τη Χαμάς όλα τα σημεία που είχε καταλάβει γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας σε δημοσιογράφους «δεν διεξάγονται μάχες μεταξύ των στρατευμάτων των αμυντικών δυνάμεων του Ισραήλ και της Χαμάς στο εσωτερικό του Ισραήλ, και ο Ισραηλινός Στρατός ανέλαβε ξανά τον έλεγχο όλων των κοινοτήτων γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας».

Λίγο νωρίτερα ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεκτ δήλωνε πως ο ισραηλινός στρατός εξακολουθούσε να μάχεται, καθώς υπήρχαν επτά ή οκτώ σημεία γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας που παρέμεναν υπό τον έλεγχο της Χαμάς.

Η ανακοίνωση έρχεται περισσότερες από 48 ώρες αφότου η Χαμάς εξαπέλυσε μια αιφνιδιαστική επίθεση με χιλιάδες ρουκέτες και έστειλε μαχητές πέρα από τα σύνορα σε μια εισβολή που δεν έχει δει το Ισραήλ από τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας του 1948.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, δια του Ντάνιελ Χαγκάρι, ανακοίνωσαν ακόμη πως:

Επίσης έγινε γνωστό πως περισσότεροι από 300.000 έφεδροι εντάχθηκαν στον Ισραηλινό στρατό, με τον Χαγκάρι να επισημαίνει πως ποτέ στο παρελθόν δεν έγινε μια τέτοια κινητοποίηση μέσα σε 48 ώρες.