Ισραηλινές «θεές» φωτογραφίζονται ημίγυμνες και τρώνε «καμπάνες»

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Πειθαρχικές κυρώσεις επιβλήθηκαν σε αριθμό γυναικών των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ επειδή ανέβασαν  στο Facebook φωτογραφίες τους μόνο με εσώρουχα  και κρατώντας οπλισμό!
Ειδησεογραφικά πρακτορεία  ( Wallaκ.α.)  μεταδίδουν  ότι οι παραβάτιδες είναι νεοσύλλεκτες και οι φωτογραφίσεις έγιναν σε μια στρατιωτική βάση στο νότιο Ισραήλ και ότι την λήψη των πειθαρχικων μετρων  την  ανακοίνωσε ο ίδιος ο στρατός. Στη δήλωσή του, ο στρατός ανέφερε ότι οι νεαρές γυναίκες ενήργησαν με τρόπο που έδειξε «ανάρμοστη συμπεριφορά» για τους Ισραηλινούς στρατιώτες. Ως τιμωρία για την ανάρμοστη   για ισραηλινούς στρατιώτες συμπεριφορά «η διοίκηση επέβαλε πειθαρχικά μέτρα που θεώρησε κατάλληλα», αναφέρθηκε . Δεν διευκρινίζεται πάντως το είδος των μέτρων που ελήφθησαν. Σε μια από τις φωτογραφίες εικονίζονται, πέντε γυναίκεςσε ένα δωμάτιο στρατώνα, φορώντας μόνο τα κράνη και κάποιες εξαρτύσεις μάχης. Τα πρόσωπα των στρατιωτίνων ήταν θολά στις φωτογραφίες.
Για την αποφυγή της επανάληψης των «κατορθωμάτων» των κοριτσιών από άλλους στρατευμένους, η διοίκηση διοργάνωσε στη βάση επιμορφωτικές διαλέξεις.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, το 2010, ένας Ισραηλινός στρατιώτης χόρευε γύρω από μια Παλαιστίνια γυναίκα με δεμένα μάτια..
Λίγο αργότερα, ο ισραηλινός στρατός απαγόρευσε στρατιώτες από τη χρήση ιστοτόπων κοινωνικής μέσα ενημέρωσης, ενώ ήταν στη βάση. Η απαγόρευση ήταν μια προσπάθεια για την πρόληψη μελλοντικών ενοχλητικές θέσεις για την κοινωνική μέσων μαζικής ενημέρωσης. Παραμένει ασαφές αν η απαγόρευση είναι σε ισχύ.
Στις αρχές του τρέχοντος έτους, ένας άλλος στρατιώτης δέχθηκε επίπληξη για τη σύνταξη αντι-παλαιστινιακού tweets και προβολή εικόνων σε πολλαπλές υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει τον εαυτό του γυμνό με ένα πυροβόλο όπλο.