Ισραηλινά ελικόπτερα χτυπούν θέσεις του Συριακού Στρατού στα νότια της χώρας

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ξεκίνησαν μια νέα επίθεση εναντίον του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) μετά από ισχυρισμούς ότι δέχθηκαν επίθεση στην περιοχή του Γκολάν.

Σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Twitter, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, ανέφεραν ότι στοχεύουν θέσεις το Συριακού Αραβικού Στρατού στο νότιο τμήμα της χώρας, δηλαδή, κοντά στην παραμεθόρια περιοχή.

Το Ισραηλινό Τwitter αναφέρει: «Νωρίτερα σήμερα, η Συριακές δυνάμεις επιχείρησαν επίθεση κατά του Ισραήλ, και ως απάντηση, η πολεμική μας αεροπορία ξεκίνησε να πλήττει στόχους της Συρίας στα νότια της χώρας. Θεωρούμε υπεύθυνο το συριακό καθεστώς και θα ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε παραβίαση της ισραηλινής κυριαρχίας.»

Σύμφωνα με το Συριακό Αραβικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο (SANA), το οποίο ανέφερε κυβερνητικές στρατιωτικές πηγές, η ισραηλινή επίθεση στοχεύει τις θέσεις του SAA στην επαρχεία Αλ-Κουνιέτρα, και ως αποτέλεσμα της επίθεσης τραυματίστηκαν δύο στρατιώτες.

Διαπιστώθηκε αργότερα, ότι η ισραηλινή επίθεση είχε σκοπό να πλήξει την παραμεθόρια πόλη του Χάτρερ, όπου βρίσκεται μεγάλος αριθμός στρατευμάτων του Συριακού Αραβικού Στρατού.

Από την περασμένη εβδομάδα έως σήμερα, το Ισραήλ έχει ξεκινήσει τουλάχιστον δύο επιθέσεις εναντίον του Συριακού Στρατού και των συμμάχων τους, συμπεριλαμβανομένης και μιας ισχυρής επίθεσης νότια της Δαμασκού, όπου ένα μέλος της Χεζμπολάχ, βρήκε τον θάνατο, τραυματίζοντας επίσης ακόμα επτά στρατιώτες.

Πηγή: AMN