Ισραήλ: Το βίντεο των IDF που δείχνει ότι δεν χτύπησαν την ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) έδωσε στη δημοσιότητα, το βράδυ της Παρασκευής, ένα βίντεο που αποδεικνύει, όπως αναφέρει, ότι δεν χτυπήθηκε η ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα σε αεροπορική επιδρομή.

Το υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι η εκκλησία έγινε στόχων ισραηλινών επιδρομών. Το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς, υποστήριξε ότι 18 χριστιανοί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν. Στην εκκλησία βρισκόντουσαν εκατοντάδες χριστιανοί που προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο εν μέσω των σφοδρών βομβαρδισμών από το Ισραήλ.

Οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο που δείχνει πως βομβαρδίστηκε ένα κτίριο που βρισκόταν δίπλα στον ναό, αλλά όχι η ίδια η εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου.

Το κτίριο του ναού υπέστη μερικές ζημιές από την έκρηξη, αλλά δεν φαίνεται να ισοπεδώθηκε, όπως υποστηρίζει απο χθες η Χαμάς.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι ανταποκριτές του πρακτορείου Reuters, αποδεικνύεται πως η εκκλησία δεν έχει καταστραφεί.

H ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου.

Η εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου είναι η παλαιότερη χριστιανική εκκλησία στη Λωρίδα της Γάζας. Βρίσκεται κοντά σε τζαμί στην ιστορική συνοικία της πόλης της Γάζας και, σύμφωνα με την παράδοση, φιλοξενεί τα λείψανα του Αγίου Πορφυρίου, ο οποίος διετέλεσε επίσκοπος Γάζας τον 5ο αιώνα.