Ισραήλ: «Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο κατά της Χαμάς με ή χωρίς διεθνή υποστήριξη»

Το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμό του κατά της Χαμάς είτε έχει είτε δεν έχει διεθνή υποστήριξη, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ελί Κοέν, προσθέτοντας ότι μία συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας τώρα θα ήταν λάθος.

«Το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά της Χαμάς με ή χωρίς διεθνή υποστήριξη», είπε ο Ελί Κοέν. «Μία κατάπαυση του πυρός στο παρόν στάδιο είναι δώρο για την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και θα της επιτρέψει να επιστρέψει και να απειλήσει τους κατοίκους του Ισραήλ».

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε επίσης την διεθνή κοινότητα να ενεργήσει «αποτελεσματικά και επιθετικά» για να προστατεύσει τους διαύλους της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας.

Από την μεριά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε ένα κέντρο κράτησης στο νότιο Ισραήλ, όπου στελέχη της Χαμάς ανακρίνονται από τη μονάδα πληροφοριών του Ισραηλινού Στρατού.

Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού, ο Νετανιάχου ενημερώνεται για το έργο της μονάδας και τις διαδικασίες ανάκρισης.

Στη συνέχεια είπε στους στρατιώτες της μονάδας ότι «συνεχίζουμε μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη, μέχρι την εξάλειψη της Χαμάς». «Ακόμη και μπροστά στη διεθνή πίεση, τίποτα δεν θα μας σταματήσει», είπε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε την εκτίμησή του για το έργο του στρατού στη Γάζα, προσθέτοντας ότι «χθες είχαμε μια πολύ δύσκολη μέρα», όταν 10 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα της Χαμάς στα βόρεια της Λωρίδας.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ, Times of Israel / Φωτογραφία Reuters