Ισραήλ: Θα επιτρέψει την είσοδο δύο βυτιοφόρων καυσίμων την ημέρα στη Γάζα

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε να επιτραπεί η είσοδος δύο βυτιοφόρων καυσίμων την ημέρα στη Γάζα προκειμένου να συμβάλει να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες του ΟΗΕ, δήλωσε σήμερα Ισραηλινός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε πως η απόφαση ελήφθη έπειτα από αίτημα της Ουάσινγκτον.

Το να επιτρέψει την είσοδο των καυσίμων, είπε ο αξιωματούχος, δίνει στο Ισραήλ επιπλέον χώρο προκειμένου να ελιχθεί στη διεθνή σκηνή έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την εκστρατεία του που έχει στόχο την εξάλειψη της Χαμάς στη Γάζα.

Η ποσότητα των καυσίμων θα δώσει «ελάχιστη» υποστήριξη για το νερό, το αποχετευτικό και το υγειονομικό σύστημα στη Γάζα ώστε να αποτραπούν οι επιδημίες, είπε ο αξιωματούχος, ενώ πρόσθεσε ότι θα παρακολουθεί στενά την παράδοσή τους ώστε να μην καταλήξουν στα χέρια της Χαμάς.

Ωστόσο, ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Γιταμάρ Μπεν Γκβιρ, δήλωσε ότι η απόφαση του συμβουλίου είναι «ένα μεγάλο λάθος». «Δείχνει μεγάλη αδυναμία εκ μέρους μας και δίνει την άνεση στον εχθρό [την Χαμάς] να δρα εναντίον του Ισραήλ», δήλωσε χαρακτηριστικά. Την οργή τους για την απόφαση παράδοσης καυσίμων εξέφρασαν και άλλοι υπουργοί και βουλευτές, ακόμα και από την αντιπολίτευση.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Times of Israel / Φωτογραφία αρχείου Reuters