Ισραήλ: «Θα χτυπήσουμε απόψε σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή», προειδοποιεί ο στρατός

REUTERS/Amir Cohen

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα χτυπήσει απόψε «δυνατά» ολόκληρη την Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν με εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους.

Ο εκπρόσωπος των IDF Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία «συνεχίζει να επιχειρεί με πλήρη δυναμικότητα και απόψε θα συνεχίσει επίσης να χτυπά δυνατά στη Μέση Ανατολή, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα».

«Τα συστήματα αεράμυνας του Ισραήλ και των ΗΠΑ λειτούργησαν αποτελεσματικά. Υπήρχε στενή συνεργασία στον εντοπισμό και την αναχαίτιση», δήλωσε σχετικά με την ιρανική επίθεση με 180 πυραύλους στο Ισραήλ.

«Εξακολουθούμε να ερευνούμε το αποτέλεσμα της επίθεσης και δεν θέλουμε να δώσουμε στον εχθρό όλες τις πληροφορίες», λέει ο Χαγκάρι, καλώντας τους πολίτες να μην δημοσιεύουν πληροφορίες και βίντεο στα social media.

«Το Ιράν προέβη σε μια σοβαρή πράξη απόψε και ωθεί τη Μέση Ανατολή σε κλιμάκωση. Θα ενεργήσουμε στον τόπο και τον χρόνο της επιλογής μας. Η αποψινή επίθεση θα έχει συνέπειες», κατέληξε.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης ανακοίνωσε απόψε ότι ανέστειλε τις πτήσεις του, μετά την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ σε απάντηση για τις δολοφονίες των αρχηγών της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς και της σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου, μετέδωσε τοπικό μέσο ενημέρωσης.

«Επί του παρόντος αναστείλαμε τις εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης μέχρι να εκδοθεί η άδεια πτήσης», δήλωσε στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων των φοιτητών ISNA ο επικεφαλής του διεθνούς αερολιμένα της ιρανικής πρωτεύουσας Σαΐντ Σαλανταρί.

Πηγή: Times of Israel / Φωτογραφία αρχείου Reuters