Ισραήλ: Τα τελευταία λόγια του στρατιώτη που σκοτώθηκε στον Λίβανο πριν την χερσαία επιχείρηση – «Είμαι περήφανος» [vid]

Ο πρώτος στρατιώτης του Ισραήλ που σκοτώθηκε στις μάχες με την Χεζμπολάχ, ο Εϊτάν Ιτζχάκ Όστερ, 22 ετών, έστειλε στην οικογένειά του ένα βίντεο, λίγο πριν ξεκινήσει για την χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο.

Η οικογένειά του έδωσε στη δημοσιότητα αυτό το βίντεο και τα τελευταία του λόγια συγκινούν.

«Στην αγαπημένη μου οικογένεια. Ο Chesterton είπε κάποτε ότι »Ο αληθινός στρατιώτης μάχεται όχι επειδή μισεί αυτό που είναι μπροστά του, αλλά επειδή αγαπά αυτό που βρίσκεται πίσω του»», λέει αρχικά ο 22χρονος λοχαγός, ενώ μιλά για τις κοινότητες στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ που έχουν μετατραπεί σε «πόλεις-φαντάσματα» λόγω των επιθέσεων από την Χεζμπολάχ.

Ο Όστερ διαβεβαιώνει την οικογένειά του ότι αυτός και οι στρατιώτες του είναι καλά προετοιμασμένοι για την αποστολή εναντίον της Χεζμπολάχ.

Η κηδεία του Ισραηλινού στρατιώτη στην Ιερουσαλήμ.
REUTERS/Ronen Zvulun

«Έφτασε η ώρα και η αποστολή μας είναι να επιτρέψουμε στους κατοίκους του βορρά να επιστρέψουν στα σπίτια τους», λέει στο βίντεο ο Ισραηλινός στρατιώτης.

Στη συνέχεια μιλάει για την «ιστορική ευκαιρία» που του παρουσιάστηκε και είναι περήφανος που θα την εκμεταλλευτεί ώστε οι επόμενες γενιές να μην αναγκαστούν να «σηκώσουν το ίδιο βάρος με εμάς».

«Αναγνωρίζω το βάρος της ευθύνης στους ώμους μου και την ευθύνη που έχω για όλους τους στρατιώτες υπό τις διαταγές μου», συνεχίζει ο Όστερ.

Ζητά συγγνώμη από οποιονδήποτε στην οικογένειά του που μπορεί να είχε πληγώσει και τους εύχεται καλή χρονιά (σήμερα είναι η Εβραϊκή Πρωτοχρονιά).

«Μέχρι τη νίκη! Σας αγαπώ όλους», καταλήγει.

Σήμερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι 8 στρατιώτες του σκοτώθηκαν στις μάχες στον Λίβανο από μαχητές της Χεζμπολάχ.

Ο Όστερ και άλλα 4 μέλη της μονάδας καταδρομέων Egoz σκοτώθηκαν όλοι μαζί από επίθεση της Χεζμπολάχ σε χωριό στο νότιο Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε πριν δύο μέρες περιορισμένης κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις στα χωριά του νότιο Λιβάνου, για να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας στα σύνορα και να εξαλείψει θέσεις της Χεζμπολάχ.

Η κηδεία του Ισραηλινού στρατιώτη Eitan Itzhak Oster
REUTERS/Ronen Zvulun

Φωτογραφίες Reuters