Ισραήλ: Συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα – «Μείνετε στα καταφύγια» προειδοποιεί ο ισραηλινός στρατός

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλοι 44 τραυματίστηκαν κατά τον βομβαρδισμό του Ισραήλ κατά τοποθεσίας που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από σχολείο της UNRWA στη Ράφα, κοντά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο, ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή.

Το σχολικό συγκρότημα, στο οποίο έχουν βρει καταφύγιο περίπου 4.600 άνθρωποι, υπέστη σημαντικές ζημιές κατά την επίθεση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Νωρίτερα, η υπηρεσία του ΟΗΕ είχε ανακοινώσει πως άλλοι τρεις υπάλληλοί της σκοτώθηκαν, ανεβάζοντας σε 38 τον αριθμό των εργαζομένων της UNRWA που έχουν βρει τον θάνατο στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων στις 7 Οκτωβρίου.

Τουλάχιστον 6.546 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 2.704 παιδιών, σκοτώθηκαν και 17.439 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοινώσε το υπουργείο Υγείας στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Γάζα.

Το τελευταίο 24ωρο, 756 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 344 παιδιών, σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Μείνετε στα καταφύγια» προειδοποιεί ο ισραηλινός στρατός

Η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου του Ισραηλινού Στρατού εξέδωσε μια ασυνήθιστη προειδοποίηση στους κατοίκους των συνοριακών πόλεων της Γάζας να αναζητήσουν καταφύγιο αμέσως εν μέσω μιας επικείμενης «ευρείας επίθεσης», ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης το βράδυ της Τετάρτης.

Οι κάτοικοι του νότιου Ισραήλ κλήθηκαν να φέρουν μέσα επικοινωνίας, φαγητό και νερό, στρώματα, κουβέρτες, φάρμακα και άλλο απαραίτητο εξοπλισμό στα καταφύγιά τους.

 

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, μπαράζ ρουκετών αναμένεται να εκτοξευθούν από τη Γάζα προς το νότιο Ισραήλ αργότερα το βράδυ της Τετάρτης, με αποτέλεσμα η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου να εκδώσει την προειδοποίηση.

Aργότερα σήμερα το βράδυ, συγκεκριμένα στις 20.45, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο εκπρόσωπος τύπου των IDF αναμένεται να απευθύνουν διάγγελμα στον ισραηλινό λαό.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Jerusalem Post / Φωτογραφίες Reuters