Ισραήλ: Στόχος του βομβαρδισμού στη Βηρυτό ήταν ο Νασράλα – «Είναι ζωντανός και σε ασφαλές σημείο», λέει η Χεζμπολάχ

REUTERS/Mohamed Azakir

Στόχος των σφοδρότατων ισραηλινών βομβαρδισμών που έγιναν σήμερα το απόγευμα στη Βηρυτό ήταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, επιβεβαιώνουν πηγές του ισραηλινού στρατού (IDF) στα ισραηλινά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, όπως μεταδίδουν τα αραβικά μέσα ενημέρωσης, πηγές της Χεζμπολάχ τονίζουν ότι ο ηγέτης τους είναι ζωντανός και σε ασφαλές σημείο.

Μέχρι πριν λίγο, τα ισραηλινά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι ο ισραηλινός στρατός διερευνά αν ο Νασράλα βρισκόταν στο υπόγειο αρχηγείο της Χεζμπολάχ την ώρα της επίθεσης, με την τύχη του να είναι άγνωστη.

Όπως αναφέρει το Sky News Arabia, επικαλούμενο πηγές της οργάνωσης, η Χεζμπολάχ θα βγάλει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό τις επόμενες ώρες.

«Η σφοδρότερη από τον πόλεμο του 2006»

Στη σφοδρότερη επιδρομή από τον πόλεμο του 2006 που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός στη λιβανική πρωτεύουσα, ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν σήμερα το απόγευμα το «αρχηγείο» της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, με ισχυρές εκρήξεις να ακούγονται σε όλη την πόλη από τα διαδοχικά αεροπορικά πλήγματα, σύννεφα καπνού να υψώνονται, κτίρια να έχουν ισοπεδωθεί, ασθενοφόρα να τρέχουν, και κάτοικοι να φεύγουν πανικόβλητοι.

Έξι κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις επιδρομές, δήλωσε μια πηγή που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ. Οι εκρήξεις προκάλεσαν τεράστιους κρατήρες σε πολλά σημεία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al-Manar της Χεζμπολάχ.

Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων και το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, Al Manar μεταδίδουν εικόνες από ένα τεράστιο κρατήρα και τεράστιο σύννεφο καπνού να έχει υψωθεί πάνω από την πόλη. Κάτοικοι άκουγαν πολλαπλές ισχυρές εκρήξεις. Σειρήνες ασθενοφόρων ακούγονται σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Με πληροφορίες από: Times of Israel / Φωτογραφίες Reuters