Ισραήλ: Αφυδάτωση έπαθε ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου – «Βρίσκεται σε καλή κατάσταση»

Πρώτη ενημέρωση: 18:20

Δεύτερη ενημέρωση: 19: 22

Οι γιατροί που εξέτασαν τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν βρήκαν κάτι το ανησυχητικό και η πρώτη εκτίμησή τους είναι ότι πάσχει από αφυδάτωση, ανακοίνωσε το γραφείο του. Οι γιατροί συνέστησαν ωστόσο να υποβληθεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε μια σειρά εξετάσεων ρουτίνας.

Ο 73χρονος Νετανιάχου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Sheba, που βρίσκεται στην πόλη Τελ Χασομέρ, κοντά στην εξοχική κατοικία του στην Καισάρεια, όταν αισθάνθηκε «ελαφριά ζάλη», η οποία αποδόθηκε σε αφυδάτωση. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, είχε τις αισθήσεις του και περπάτησε μόνος του μέχρι τα επείγοντα.

Το τηλεοπτικό κανάλι Channel 12 μετέδωσε ότι ο Νετανιάχου αισθάνθηκε πόνο στο στήθος, όμως αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε. Ο 73χρονος Νετανιάχου διατηρούσε πλήρως τις αισθήσεις του καθ΄οδόν προς το νοσοκομείο Sheba στο Τελ Χασομέρ και εισήλθε περπατώντας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, μετέδωσε το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 TV επικαλούμενο τον γιατρό του πρωθυπουργού.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο πρωθυπουργός βρισκόταν στο σπίτι του όταν είπε ότι δεν αισθάνεται καλά. Ο Νετανιάχου είχε αισθανθεί αδιαθεσία στη διάρκεια της εβραϊκής γιορτής του Γιομ Κιπούρ στις αρχές Οκτωβρίου και είχε νοσηλευτεί για λίγες ημέρες.  Το Ισραήλ βρίσκεται σε συνθήκες καύσωνα αυτό το σαββατοκύριακο. Μια σύντομη ανακοίνωση από το γραφείο του επιβεβαίωσε ότι νοσηλεύεται στο Σέμπα, είναι σε καλή κατάσταση και υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters