Ισραήλ: «Στο κόκκινο» οι εντάσεις στα σύνορα με τον Λίβανο – Νεκρός στρατιώτης των IDF από πυρά της Χεζμπολάχ

Ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά που προήλθαν από το έδαφος του Λιβάνου, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.

Οι δύο στρατιώτες χτυπήθηκαν από πυρά που προήλθαν από τον Λίβανο κατά τη διάρκεια «επιχειρησιακής δραστηριότητας» στην περιοχή Στούλα, κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Ισραηλινός στρατός και λιβανέζικες ένοπλες οργανώσεις ανταλλάσσουν σχεδόν καθημερινά πυρά κατά μήκος των συνόρων μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ του εβραϊκού κράτους και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι IDF αναφέρουν ότι μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν περαιτέρω πλήγματα εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο ως απάντηση στις επιθέσεις στα σύνορα σήμερα.

Αρκετοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στην περιοχή Μενάρα, πυροδοτώντας σειρήνες στην κοινότητα και αρκετοί όλμοι εκτοξεύτηκαν στην περιοχή Μετούλα πριν από λίγο. Οι IDF βομβαρδίζους τις θέσεις εκτόξευσης με πυροβολικό.

Eπίσης, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε  ότι στις 15 Δεκεμβρίου, μαχητικό αεροσκάφος της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας κατέρριψε ένα drone που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο, πάνω από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τους IDF, το drone κατευθυνόταν προς το Ισραήλ αλλά δεν εισήλθε στον ισραηλινό εναέριο χώρο. Προσθέτει ότι η αναχαίτιση έγινε σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Times of Israel / Φωτογρφία αρχείου Reuters