Ισραήλ: «Πράσινο φως» για την χερσαία επιχείρηση των IDF στη Γάζα – «Θα νικήσουμε» λέει ο Νετανιάχου

Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Νιρ Μπαρκάτ, δήλωσε στο ABC News ότι «ο στρατός έχει το πράσινο φως να μετακινηθεί στη Γάζα όποτε είναι έτοιμος».

Ο ίδιος δήλωσε ότι απόλυτη προτεραιότητα είναι η καταστροφή της Χαμάς και πως οι όμηροι και οι απώλειες αμάχων θα είναι δευτερεύουσες έγνοιες.

«Θα κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να φέρουμε τους ομήρους μας, να φέρουμε τους ομήρους μας [πίσω] ζωντανούς…», είπε, αλλά η «πρώτη και τελευταία προτεραιότητα» είναι η καταστροφή της Χαμάς. Όσον αφορά τα τούνελ της Χαμάς, είπε ότι θα γίνουν «το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου».

To υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας συνεδρίασε σήμερα, το βράδυ της Πέμπτης, το οποίο είναι το αρμόδιο για να δώσει το «πράσινο φως» στη νέα φάση των χερσαίων επιχειρήσεων, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι έχει συνεδριάσει αρκετές φορές από την έναρξη των συγκρούσεων στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στα στρατεύματα που είναι συγκεντρωμένα στα σύνορα της Γάζας, είπε ότι θα δουν σύντομα τον παλαιστινιακό θύλακα «από μέσα», και ότι «η εντολή για χερσαία επίθεση θα έρθει σύντομα».

Και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου συνάντησε στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού κοντά στα σύνορα της Γάζας και δήλωσε: «Θα νικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις» και πρόσθεσε: «Όλος ο λαός του Ισραήλ σας στηρίζει και θα καταφέρουμε ένα σοβαρό πλήγμα στους εχθρούς μας για να πετύχουμε τη νίκη».

Με πληροφορίες από: Times of Israel / Φωτογραφία Reuters