Ισραήλ: Εξουδετερώθηκαν τρία μέλη της Χεζμπολάχ και αναχαιτίστηκε drone στην Ερυθρά Θάλασσα [vids]

REUTERS/Stringer

Υψηλές παραμένουν οι εντάσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ, με τις δύο πλευρές να εξαπολύουν πλήγματα και αεροπορικούς βομβαρδισμούς, την ίδια στιγμή που ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζητούσε από τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός του Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε χθες (09.10.2024) συνολικά 360 ρουκέτες με στόχο το Ισραήλ, εκ των οποίων οι 220 πέρασαν στον ισραηλινό εναέριο χώρο και στην συνέχεια αναχαιτίστηκαν από τα συστήματα αεροπορικής άμυνας των IDF, ωστόσο δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην περιοχή Κιριάτ Σμονά, από θραύσματα που κατέπεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν σήμερα (10.10.2024) ότι ο έφεδρος αξιωματικός Ρόνι Γκανιζάτε σκοτώθηκε κατά την διάρκεια συγκρούσεων στο νότιο Λίβανο ενώ οι δυνάμεις αεράμυνας κατάφεραν να αναχαιτίσουν ένα drone πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα, δημοσιεύοντας σχετικά πλάνα.

Επιπρόσθετα, οι IDF ανακοίνωσαν ότι η πολεμική αεροπορία έπληξε και εξόντωσε τον Αντάμ Τζαχούτ, σημαντικό μέλος της Χεζμπολάχ στη Συρία, ο οποίος «μετέφερε πληροφορίες που συγκέντρωνε για το συριακό μέτωπο, ώστε να οργανώνονται επιχειρήσεις εναντίον του Ισραήλ στο Γκολάν».

Στη συνέχεια δημοσίευσαν πλάνα από την επιχείρηση εξουδετέρωσης ακόμα δύο στελεχών της Χεζμπολάχ, τον περιφερειακό διοικητή Αχμάντ Μουσταφά Αλί και τον Μουχάμαν Αλί Χαμαντά, ο οποίος συντόνιζε τις πυραυλικές επιθέσεις στην περιοχή Κιριάτ Σμονά.

Πέντε υγειονομικοί του Λιβάνου νεκροί

Από την πλευρά του Λιβάνου, υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες (09.10.2024) ότι πέντε υγειονομικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα στο νότιο τμήμα της χώρας, ενώ μάλιστα εργάζονταν σε κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στην κοινότητα Ντερντγκάια.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου καταδίκασε την επίθεση εναντίον διασωστών και εργαζομένων σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας, υπογραμμίζοντας ότι το Ισραήλ αψήφησε για άλλη μια φορά το διεθνές δίκαιο και τις ανθρωπιστικές συμβάσεις.

Με πληροφορίες από: Jerusalem Post / ΑΠΕ – ΜΠΕ | Φωτογραφία Reuters