Ισραήλ: Παραδέχεται ότι χτυπήθηκαν αεροπορικές βάσεις από την επίθεση του Ιράν – «Δεν χάσαμε κανένα μαχητικό»

REUTERS/Mohammed Torokman

Ο στρατός του Ισραήλ (IDF) παραδέχθηκε σήμερα ότι ορισμένες αεροπορικές βάσεις χτυπήθηκαν χθες, από την επίθεση με εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν.

Οι πύραυλοι κατέστρεψαν κτίρια γραφείων και άλλους χώρους συντήρησης στις βάσεις που δεν επηρεάζουν τη λειτουργία της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF), σύμφωνα με την ανακοίνωση των IDF.

Κανένα αεροσκάφος της IAF δεν υπέστη ζημιές στην επίθεση και όλες οι πτώσεις πυραύλων στις αεροπορικές βάσεις θεωρούνται από τον στρατό ως «αναποτελεσματικές», πράγμα που σημαίνει ότι δεν προκλήθηκε ζημιά στις συνεχείς επιχειρήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο στρατός αναφέρει ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές σε μαχητικά αεροσκάφη, drones, άλλα αεροσκάφη, πυρομαχικά και κρίσιμες υποδομές.

Υπογραμμίζοντας την αναποτελεσματικότητα της ιρανικής επίθεσης, ο στρατός του Ισραήλ σημειώνει ότι η IAF συνέχισε τις επιχειρήσεις της τις επόμενες ώρες μετά την επίθεση, όπως βομβαρδισμοί θέσεων της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, υποστήριξη των χερσαίων δυνάμεων στο νότιο Λίβανο και βομβαρδισμοί στη Γάζα.

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ είναι έτοιμη για απάντηση κατά του Ιράν, σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας, όπως αναφέρει ο στρατός.

Σε ανακοίνωσή τους χθες, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν υποστήριξαν ότι χτύπησαν τρεις βάσεις των IDF στο κεντρικό και νότιο Ισραήλ, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρεις για τις ζημιές που προκάλεσαν.

Μία από τις βάσεις που χτυπήθηκαν είναι η αεροπορική βάση Nevatim, στην οποία σταθμεύουν τα ισραηλινά F-35 ADIR, τα οποία βρισκόντουσαν στον αέρα την ώρα της επίθεσης.

Πηγή: Times of Israel / Φωτογραφία Reuters