Ισραήλ: Ο Υπουργός Εξωτερικών απειλεί την Χεζμπολάχ με «ολοκληρωτικό πόλεμο»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ απείλησε σήμερα τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου με «ολοκληρωτικό πόλεμο» που θα οδηγήσει στην καταστροφή της.

«Είμαστε πολύ κοντά στη στιγμή που θα αποφασίσουμε να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού απέναντι στη Χεζμπολάχ και στον Λίβανο. Σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, η Χεζμπολάχ θα καταστραφεί και ο Λίβανος θα πληγεί σκληρά», διαμηνύει ο Ισραέλ Κατς σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Νωρίτερα σήμερα, η Χεζμπολάχ δημοσιοποίησε ένα βίντεο διάρκειας εννέα λεπτών και 31 δευτερολέπτων που είναι, όπως λέει, εικόνες που συνέλλεξε αναγνωριστικό drone από τοποθεσίες στο Ισραήλ, περιλαμβανομένου του λιμανιού και του αεροδρομίου της πόλης Χάιφα.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης, Σαγέντ Χάσαν Νασράλα, δήλωσε τον Νοέμβριο πως η Χεζμπολάχ στέλνει αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) πάνω από τη Χάιφα, η οποία απέχει 27 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Λίβανο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters