Ισραήλ: Ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ υπαινίχθηκε ότι επίκειται χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ φάνηκε σήμερα να αναφέρεται στην πιθανότητα χερσαίας επιχείρησης εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, σύμφωνα με αναφορές σε ισραηλινά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με αρκετά ειδησεογραφικά μέσα, ο Γκάλαντ είπε σε σώματα τεθωρακισμένων κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο: «Η εξόντωση του Νασράλα είναι ένα σημαντικό βήμα αλλά δεν είναι το τέλος — η επιστροφή των κατοίκων του Βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους θα ενεργοποιήσει όλες τις δυνατότητές μας περιλαμβανομένων υμών».

«Αν κάποιος από την άλλη πλευρά δεν καταλαβαίνει τι σημαίνουν αυτές οι δυνατότητες, είναι όλες οι διαθέσιμες δυνατότητες και είστε μέρος αυτής της προσπάθειας. Σας εμπιστευόμαστε ότι μπορείτε να καταφέρετε οτιδήποτε», πρόσθεσε ο Γκάλαντ απευθυνόμενος στα μέλη των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Γκάλαντ έρχονται την στιγμή που εντείνονται οι πληροφορίες για κινήσεις των IDF (Israel Defence Forces – Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) πέριξ των συνόρων με τον Λίβανο, ακόμη και για «προληπτικούς» βομβαρδισμούς εκκαθάρισης – carpet bombing – σε μικρό βάθος στο έδαφος της γειτονικής χώρας.