Ισραήλ: Ο στρατός προαναγγέλει νέα σφοδρά πλήγματα στην κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου – «Οι κάτοικοι έχουν 2 ώρες για να φύγουν»

REUTERS/Aziz Taher

Μαχητικά αεροσκάφη από το Ισραήλ ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επιθέσεις για να πλήξουν όπλα στρατηγικής σημασίας της Χεζμπολάχ, τα οποία βρίσκονται κρυμμένα μέσα σε σπίτια στην κοιλάδα Μπεκάα στον νότιο Λίβανο, δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, καλώντας τους αμάχους να απομακρυνθούν αμέσως.

«Οι εικόνες τώρα από το νότιο Λίβανο είναι δευτερογενείς εκρήξεις όπλων της Χεζμπολάχ, που εκρήγνυνται μέσα σε σπίτια. Σε κάθε σπίτι στο οποίο επιτιθέμεθα υπάρχουν όπλα. Ρουκέτες, πύραυλοι, drones που προορίζονταν να σκοτώσουν Ισραηλινούς αμάχους», δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Προειδοποιώ τους Λιβανέζους κατοίκους που ζουν σε χωριά στην κοιλάδα Μπεκάα. Αυτή είναι μια ειδική προειδοποίηση προς τους κατοίκους της κοιλάδας Μπεκάα. Οι κάτοικοι που βρίσκονται κοντά σε κτίρια ή μέσα σε σπίτια όπου φυλάσσονται βλήματα και όπλα, απομακρυνθείτε αμέσως από αυτά!». τόνισε ο εκρόσωπος των IDF.

Σε ένα μήνυμα στα αραβικά προς τους κατοίκους της κοιλάδας Μπεκάα του Λιβάνου, ο συνταγματάρχης αραβόφωνος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Αβιχάι Αντραέ, δήλωσε ότι οι άμαχοι έχουν διορία δύο ώρες να φύγουν πριν ο στρατός ξεκινήσει τις αεροπορικές επιδρομές του εκεί.

Η Χεζμπολάχ λέει ότι έπληξε το συγκρότημα της στρατιωτικής βιομηχανίας Rafael

Ο υπουργός Παιδείας του Λιβάνου Αμπάς Χαλάμπι δήλωσε σήμερα ότι τα σχολεία στις περιοχές της χώρας που είναι στόχος ισραηλινών πληγμάτων θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο, ενώ η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε τρεις θέσεις στο βόρειο Ισραήλ.

«Σε απάντηση στις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού εναντίον περιοχών στον νότο και την Μπεκάα», οι μαχητές της Χεζμπολάχ «βομβάρδισαν δύο ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις όπως και το συγκρότημα της στρατιωτικής βιομηχανίας Rafael», επεσήμανε η λιβανέζικη οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας ζήτησε «την αναστολή της λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων» σήμερα και αύριο Τρίτη λόγω «της στρατιωτικής κατάστασης και της κατάστασης ασφαλείας».

Η εντολή αφορά τα σχολεία που βρίσκονται στο νότιο και ανατολικό τμήμα του Λιβάνου, που είναι στόχος σφοδρών πληγμάτων από το Ισραήλ, όπως και αυτά στα νότια προάστια της Βηρυτού όπου την Παρασκευή σημειώθηκε φονική επιδρομή.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Times of Israel / Φωτογραφίες Reuters