Ισραήλ: Ο στρατός έπληξε 5.000 στόχους της Χαμάς τις τελευταίες 10 ημέρες και ετοιμάζεται για το επόμενο στάδιο επιχειρήσεων

Το Ισραήλ έχει επιτεθεί σε περίπου 5.000 στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας μετά την 7η Οκτωβρίου και ματαίωσε «μεγάλο αριθμό» άλλων πληγμάτων, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις απώλειες μεταξύ αμάχων Παλαιστινίων, ανέφερε ένας Ισραηλινός αξιωματούχος.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ο αξιωματούχος αυτός δεν διευκρίνισε πόσα πλήγματα ματαιώθηκαν κατά τους πολυήμερους βομβαρδισμούς στη Γάζα, από τους οποίους έχουν σκοτωθεί περίπου 3.000 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Πρόσθεσε μόνο ότι η κάθε επιχείρηση του στρατού «εγκρίνεται στο ανώτατο επίπεδο».

Μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, το Ισραήλ δήλωσε ότι είναι αποφασισμένο να εξοντώσει τη Χαμάς στη Γάζα «ακόμη και αν χρειαστούν μήνες ή χρόνια».

Οι εφεδρικές μονάδες των IDF έχουν φτάσει ποσοστό συμμετοχής 120% καθώς ο στρατός προετοιμάζεται για το επόμενο στάδιο της επίθεσης κατά της Χαμάς στη Γάζα, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Τύπου του ισραηλινού στρατού.

«Μετά από αρκετές ημέρες μάχης και την κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων εφέδρων με την υποστήριξη μιας εκτεταμένης υλικοτεχνικής προσπάθειας, οι δυνάμεις των IDF ετοιμάζονται να εφαρμόσουν ένα ευρύ φάσμα επιθετικών σχεδίων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Νετανιάχου καλεί τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε σήμερα «τον κόσμο να σταθεί ενωμένος στο πλευρό του Ισραήλ για να νικήσει τη Χαμάς» μετά τη φονική επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

«Με τον ίδιο τρόπο που ο κόσμος ενώθηκε για να νικήσει τους Ναζί (…), ο κόσμος πρέπει να σταθεί ενωμένος δίπλα στο Ισραήλ για να νικήσει τη Χαμάς», δήλωσε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ δίπλα στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

«Η βαρβαρότητα που είδαμε, που διαπράχθηκε από τους δολοφόνους της Χαμάς φεύγοντας από τη Γάζα, είναι το χειρότερο έγκλημα που διαπράχθηκε κατά των Εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα», τόνισε ο Νετανιάχου.

Από την πλευρά του ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε ότι «η ιστορία της Γερμανίας και η ευθύνη μας που προκύπτει από το Ολοκαύτωμα καθιστούν καθήκον μας να διασφαλίσουμε την ύπαρξη του Ισραήλ».

Ο Σολτς τόνισε επίσης ότι «η εξύμνηση και ο πανηγυρισμός της βίας είναι κάτι απάνθρωπο και απεχθές».

«Σε αντίθεση με τη Χαμάς, η οποία θέλει να χρησιμοποιήσει τους πολίτες της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες, η ανησυχία μας εκτείνεται και σε αυτούς», πρόσθεσε, λέγοντας «θέλουμε να προστατεύσουμε τους αμάχους και να αποφύγουμε τις απώλειες αμάχων», δήλωσε ο Σολτς.

Με πληροφορίες από: Haaretz, Times of Israel , ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters