Ισραήλ: O στρατός εντόπισε στρατιωτικό εξοπλισμό της Χαμάς μέσα σε πολιτικές υποδομές [pics,vid]

Οι δυνάμεις του Ισραήλ που επιχειρούν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας εντόπισαν αρκετούς εκτοξευτές και περισσότερες από 50 ρουκέτες της Χαμάς, μέσα σε ένα συγκρότημα που χρησιμοποιείται ως κέντρο νεολαίας και τζαμί.

Οι ισραηλινές δυνάμεις δημοσίευσαν ένα βίντεο του διοικητή του 50ου Τάγματος της Ταξιαρχίας Nahal, Αντισυνταγματάρχη Tomer Sayag, που δείχνει δεκάδες εκτοξευτές ρουκετών που βρήκαν οι δυνάμεις του μέσα σε ένα κτίριο που χρησιμοποιείται από την Ένωση Παλαιστινίων Προσκόπων.

Ο Sayag δήλωσε ότι οι εκτοξευτές ρουκετών, οι οποίοι είχαν στόχο την Ασκελόν και άλλες πόλεις του κεντρικού Ισραήλ, καταστράφηκαν αργότερα από τις δυνάμεις των IDF.

Επίσης, περίπου 50 ρουκέτες, που έφεραν το λογότυπο της τρομοκρατικής ομάδας της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ,  βρέθηκαν σε υπόγειο χώρο αποθήκευσης.

Ο στρατός του Ισραήλ δημοσίευσε ένα βίντεο της 460ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας που εντόπισε έναν μεγάλο αριθμό υπόγειων εκτοξευτών πυραύλων δίπλα σε ένα τζαμί στη βόρεια Γάζα. Το βίντεο δείχνει τις ηλεκτρικές καλωδιώσεις των εκτοξευτών να περνούν μέσα από το τζαμί, από το οποίο ενεργοποιούνται.

Επίσης, αρκετές φωτογραφίες έχουν κυκλοφορήσει, οι οποίες δείχνουν στρατιωτικό εξοπλισμό της Χαμάς να είναι κρυμμένος μέσα σε δεξαμενές νερού.

Ο ισραηλινός στρατός δικαιολογεί τις επιθέσεις του σε πολιτικές υποδομές στο εσωτερικό της Γάζας, υποστηρίζοντας ότι είτε χρησιμοποιούνται από την Χαμάς, είτε από κάτω βρίσκεται ένα υπόγειο κέντρο διοίκησης της τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία είναι γνωστό ότι έχει ένα τεράστιο δίκτυο από υπόγεις σήραγγες, από τις οποίες επιχειρεί.