Ισραήλ: Ο στρατός εκκενώνει περιοχές της βόρειας Γάζας για την έναρξη νέων επιχειρήσεων

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ εξέδωσαν σήμερα νέες εντολές εκκένωσης σε περιοχές της βόρειας Γάζας, που ήταν οι πρώτες οι οποίες είχαν χτυπηθεί, στην αρχή του πολέμου με τη Χαμάς, τον περασμένο Οκτώβριο. Τα ισραηλινά άρματα μάχης είχαν μπει στις πόλεις όταν ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Αβισάι Αντράε ανάρτησε τις εντολές εκκένωσης για πολλές συνοικίες της Μπέιτ Χανούν και της Μπέιτ Λαχίγια, δύο πόλεις που είναι πλέον κατεστραμμένες σε μεγάλο βαθμό. Είχαν προηγηθεί εκτοξεύσεις ρουκετών από την περιοχή αυτή εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

«Η Χαμάς και τρομοκρατικές οργανώσεις εκτοξεύουν ρουκέτες από την περιοχή σας προς το Κράτος του Ισραήλ. Οι IDF (σ.σ. ο στρατός) θα δράσει αποφασιστικά και αμέσως εναντίον τους» ανέφερε ο Αντράε στο μήνυμα που στάλθηκε σε κινητά τηλέφωνα και σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης προς τους Παλαιστίνιους κατοίκους. «Για τη δική σας ασφάλεια, απομακρυνθείτε αμέσως στα γνωστά καταφύγια στο κέντρο της Πόλης της Γάζας», πρόσθεσε.

Σε μια γειτονιά της Πόλης της Γάζας, την Αλ Τούφα, από ισραηλινό πλήγμα σε σπίτι σκοτώθηκαν τρεις Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Λίγο αργότερα άλλοι 10 Παλαιστίνοι σκοτώθηκαν σε δύο ξεχωριστά πλήγματα στο Χαν Γιουνίς. Από το ένα πλήγμα, εναντίον μιας μοτοσικλέτας στο δυτικό Χαν Γιουνίς έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι ενώ άλλοι επτά σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό σε έναν καταυλισμό στο Αμπασάν, στα ανατολικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters