Ισραήλ: Ο στρατός δηλώνει έτοιμος να επιτεθεί στα τούνελ της Γάζας – Νεκρό ακόμη ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς [vid]

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ είναι έτοιμες να επιτεθούν στους μαχητές της Χαμάς στις υπόγειες σήραγγες και τα μπούνκερ τους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αφού έχουν πλέον απομονώσει την περιοχή με στρατεύματα και άρματα μάχης, δήλωσε σήμερα στρατιωτικός εκπρόσωπος.

«Τώρα θα αρχίσουμε να συγκλίνουμε σ’ αυτούς», είπε στους δημοσιογράφους ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ. «Όταν λέω ‘να συγκλίνουμε σ’ αυτούς’, αυτό θα γίνει στην επιφάνεια του εδάφους και θα γίνει επίσης και κάτω από το έδαφος».

Σύμφωνα με τον Ντανιέλ Χαγκαρί, άλλον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, οι δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Λωρίδα της Γάζας την έκοψαν στα δύο, «στη νότια Γάζα και στη Βόρεια Γάζα».

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι, κατά την διάρκεια των νυχτερινών αεροπορικών επιδρομών, προκάλεσε «σοβαρά πλήγματα» στη διοίκηση της Χαμάς, «που κρύβεται στα υπόγεια της Γάζας».

Σύμφωνα με τις IDF, περισσότεροι από δώδεκα διοικητές πεδίου της Χαμάς, σε επίπεδο τάγματος και ταξιαρχίας, έχουν σκοτωθεί από την αρχή του πολέμου.

Προσθέτουν πως ακόμη ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς εξουδετερώθηκε από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον διοικητή του τάγματος Deir al Balah της Χαμάς. Ο Wael Asfeh, μαζί με άλλους διοικητές της αποκαλούμενης Ταξιαρχίας Central Camps, συμμετείχαν στην αποστολή τρομοκρατών των επίλεκτων δυνάμεων Νούχμπα της Χαμάς στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Asfeh είχε φυλακιστεί από το Ισραήλ μεταξύ 1992 και 1998 για τη συμμετοχή του σε μια σειρά επιθέσεων κατά των ισραηλινών κοινοτήτων.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Times of Israel / Φωτογραφία Reuters