Ισραήλ: Νέοι βομβαρδισμοί σε θέσεις της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο – Άλλη μία μεραρχία συμμετέχει στις χερσαίες επιχειρήσεις

REUTERS/Aziz Taher

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ότι ξεκίνησε ένα «εκτεταμένο» κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι στρατιώτες, οι οποίοι ανήκουν σε μια τρίτη ισραηλινή μεραρχία, εμπλέκονται πλέον στις χερσαίες μάχες εναντίον της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

«Στρατιώτες της 91ης μεραρχίας άρχισαν χθες, Κυριακή, εντοπισμένη και στοχευμένη επιχειρησιακή δράση στο νότιο Λίβανο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο IDF.

Το υπουργειο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε από την μεριά του ότι δέκα λιβανέζοι πυροσβέστες σκοτώθηκαν από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε δημοτικό κτίριο στην κωμόπολη Μπιντ Τζμπεΐλ του νότιου Λιβάνου, στα σύνορα με το Ισραήλ.

«Δέκα πυροσβέστες σκοτώθηκαν» ενώ «βρίσκονταν μέσα στο κτίριο έτοιμοι να βγουν για επιχειρήσεις διάσωσης», ανέφερε το υπουργείο Υγείας, το οποίο κατήγγειλε μια «σφαγή».

«Οι έρευνες συνεχίζονται στα συντρίμμια του κτιρίου, που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την άλλη, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι στοχοθέτησε Ισραηλινούς στρατιώτες μέσα στο χωριό Μαρούν αλ-Ρας του νότιου Λιβάνου, στα σύνορα με το Ισραήλ, καθώς εδώ και μία εβδομάδα οι ισραηλινές δυνάμεις διεξάγουν χερσαίες επιδρομές στο Λίβανο.

Οι μαχητές της Χεζμπολάχ «βομβάρδισαν ισραηλινές δυνάμεις στο Μαρούν αλ-Ρας με μια ομοβροντία ρουκετών», σύμφωνα με την ανακοίνωση του φιλοϊρανικού κινήματος.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε επίσης πως επιτέθηκε με ρουκέτες σε περιοχές βόρεια της Χάιφας, σε μια δεύτερη σημερινή επίθεση αφού η οργάνωση είχε και νωρίτερα εκτοξεύσει ρουκέτες εναντίον αυτής της πόλης λιμάνι στο βόρειο Ισραήλ.

Με πληροφορίες από: Times of Israel, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters