Ισραήλ: Νέα προτεραιότητα η εξόντωση της Μονάδας 127 της Χεζμπολάχ, που ευθύνεται για την επίθεση με drones σε βάση των IDF

Μετά το φονικό χτύπημα σε μια βάση εκπαίδευσης της μονάδας Γκολάνι χθες το βράδυ, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει θέσει ως στόχο την πλήρη εξάλειψη της Μονάδας 127 της Χεζμπολάχ, που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, τη συντήρηση και τη λειτουργία των drones.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, μετά την χθεσινοβραδινή επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 4 Ισραηλινούς στρατιώτες στη βάση Μπινγιαμίνα, νότια της Χάιφα, πρώτη προτεραιότητα είναι πλέον η εξόντωση κάθε μέλους της μονάδας της Χεζμπολάχ, όσον αφορά τη συλλογή πληροφοριών και τις αεροπορικές επιδρομές.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, περίπου 1.200 drones έχουν εκτοξευθεί στο Ισραήλ και 221 έχουν περάσει από την αεράμυνα του Ισραήλ.

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ επεκτείνει τις περιοχές προειδοποίησης, που σημαίνει ότι θα υπάρξουν περισσότερες σειρήνες και περισσότεροι ψευδείς συναγερμοί. Θα υποθέτει επίσης ότι ένα drone εξακολουθεί να πετά όταν θα εξαφανίζεται από τα ραντάρ και θα βεβαιώνει ότι συνετρίβη μόνο όταν βρεθούν στοιχεία.

Πηγή: Times of Israel / Φωτογραφίες Reuters