Ισραήλ: «Να χρησιμοποιηθεί όλη η στρατιωτική μας ισχύ κατά των ενόπλων Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη»

REUTERS/Raneen Sawafta

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, δήλωσε χθες ότι είναι ανάγκη να χρησιμοποιηθεί «όλη η ισχύς» κατά των ενόπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου ο ισραηλινός στρατός διεξάγει μεγάλη επιχείρηση η οποία μετρά ήδη δεκάδες νεκρούς μέσα σε μια εβδομάδα.

«Απέναντι στην αναζωπύρωση της τρομοκρατίας, εξαλείφουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλη την Ιουδαία και τη Σαμάρεια» (το βιβλικό όνομα της Δυτικής Όχθης που χρησιμοποιούν οι Ισραηλινοί), δήλωσε ο Γκάλαντ ενώπιον στρατιωτικών αξιωματούχων.

«Κάθε τρομοκράτης πρέπει να εξοντωθεί και, εάν παραδοθεί, πρέπει να συλληφθεί, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, πρέπει να χρησιμοποιηθεί όλη η ισχύς», πρόσθεσε σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας. Ο Γκάλαντ εξήγησε επίσης ότι έδωσε το πράσινο φως προκειμένου να διεξαχθούν αεροπορικά πλήγματα «εκεί όπου είναι απαραίτητο, ώστε να αποφευχθεί να τεθούν σε κίνδυνο οι στρατιώτες».

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα τη μεγάλη επιχείρησή του, την οποία εξαπέλυσε πριν από μια εβδομάδα στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης. Οι επιδρομές έγιναν ταυτόχρονα σε διάφορες τοποθεσίες, εκ των οποίων η Τζενίν, η Τούμπας και η Τουλκάρεμ.

Στο πλαίσιο αυτό, η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε σήμερα πως τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά στην Τούμπας, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σε επίθεση που επιβεβαίωσε ότι εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός.

«Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε σε επίθεση εναντίον οχήματος στην Τούμπας», συνόψισε η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος σε ανακοίνωσή της. Ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό από την πλευρά του μέσω Telegram ότι διεξήγαγε «τρία στοχευμένα πλήγματα εναντίον οπλισμένων τρομοκρατών που ήγειραν απειλή» για μέλη του.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters