Ισραήλ: Μπαράζ ρουκετών από τη Γάζα – Άρχισε ξανά η ανταλλαγή πυρών με τη Χεζμπολάχ

Σειρήνες προειδοποίησης για εισερχόμενες ρουκέτες ήχησαν σήμερα το απόγευμα σε πολλές περιοχές στο κεντρικό Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, για πρώτη φορά μετά την επανέναρξη των εχθροπαξιών μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, έπειτα από μια εβδομάδα εκεχειρίας.

Από την πλευρά της, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ ανέφεραν με ανάρτηση τους στο Telegram ότι εκτόξευσαν ομοβροντία ρουκετών με στόχο το Τελ Αβίβ. Δεν έχουν υπάρξει άμεσες αναφορές για ζημιές ή θύματα.

Έχουν αναφερθεί αρκετές αναχαιτίσεις από το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome, καθώς είναι σε εξέλιξη σφοδροί βομβαρδισμοί και από τις δύο πλευρές.

Ο ισραηλινός στρατός, από την μεριά του, ανέφερε ότι έπληξε «περισσότερους από 200 στόχους τρομοκρατών» στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη λήξη της επταήμερης ανακωχής σήμερα στις 8 το πρωί μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Συγκεκριμένα, ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι έπληξε περιοχές «παγιδευμένες από εκρηκτικά, σήραγγες που χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς, βάσεις εκτόξευσης (πυραύλων) και κέντρα διοίκησης επιχειρήσεων» της Χαμάς.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανέφερε από την πλευρά του ότι τουλάχιστον 109 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μέχρι το μεσημέρι σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επανέναρξη των εχθροπραξιών το πρωί.

Συγκρούσεις με την Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

Μετά το τέλος της προσωρινής κατάπαυσης πυρός, έχουν αρχίσει οι ανταλλαγές πυρών και με την Χεζμπολάχ στα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε έναν πυρήνα τρομοκρατών στο νότιο Λίβανο, κοντά στη βόρεια κοινότητα Ζαρίτ, καθώς η Χεζμπολάχ συνεχίζει τις επιθέσεις στο Ισραήλ.

Αρκετοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν επίσης από τον Λίβανο σε θέσεις του στρατού κατά μήκος των συνόρων κοντά στις περιοχές Rosh Hanikra και Maragaliot, καθώς και στη βόρεια πόλη Kiryat Shmona, αναφέρει η ανακοίνωση των IDF. Δύο ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν στη Kiryat Shmona αναχαιτίστηκαν από τον Iron Dome.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη συνοριακή πόλη Χούλα στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ Al-Manar και το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Με πληροφορίες από: Times of Israel , ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters