Ισραήλ: Μονάδες των ειδικών δυνάμεων «ερευνούν κάθε κτίριο και όροφο στο νοσοκομείο Αλ Σίφα»

Μέλη των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ ερευνούν κάθε κτίριο και κάθε όροφο στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, στο συγκρότημα όπου παραμένουν ακόμη εκατοντάδες ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό, ανέφερε ένας στρατιωτικός αξιωματούχος.

«Η επιχείρηση αυτή σχεδιάστηκε επειδή πιστεύουμε ότι υπάρχει μια καλά κρυμμένη τρομοκρατική υποδομή στο συγκρότημα», είπε ο αξιωματούχος αυτός, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όπλα και εξοπλισμός της Χαμάς βρέθηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. «Η Χαμάς εργαζόταν συστηματικά για να κρύψει τις υποδομές και τις αποδείξεις» στα νοσοκομεία της Γάζας, πρόσθεσε. Η Χαμάς διαψεύδει ότι χρησιμοποιεί ως βάσεις της τις ιατρικές εγκαταστάσεις.

Δείτε πλάνα από τις επιχειρήσεις των IDF στο κέντρο της πόλης της Γάζας:

Επίσης, ο στρατός ανακοίνωσε πως μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα έχει βρει «σαφείς αποδείξεις» που δείχνουν τη σύνδεσή του με τα υπόγεια τούνελ ης Χαμάς, αλλά και τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα.

Ο IDF ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματα της 551ης Εφεδρικής Ταξιαρχίας ανακάλυψαν ρουκέτες της Χαμάς αποθηκευμένες στο κρεβάτι μιας νεαρής κοπέλας σε ένα σπίτι, το οποίο ανήκει σε μαχητή της Χαμάς, στην πόλη Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Γάζα.

Ο στρατός του Ισραήλ δημοσίευσε βίντεο που δείχνει έναν αριθμό όπλων που είπε ότι αποκάλυψε στο παιδικό δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων, εκρηκτικών μηχανισμών και εκρηκτικών υλικών.

Δημοσίευσε επίσης ένα ηχητικό ντοκουμέντο, όπως λέει, το οποίο έχει καταγράψει μια συνομιλία μεταξύ τρομοκρατών της Ισλαμικής Τζιχάντ για το πώς μετέφεραν όπλα μέσα σε ένα καρότσι.

Με πληροφορίες από: Times of Israel, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters