Ισραήλ: Κομάντος της Shayetet 13 διείσδυσαν στη Γάζα μέσω θαλάσσης και κατέστρεψαν θέσεις της Χαμάς [vid]

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στρατεύματα της μονάδας καταδρομέων Shayetet 13 του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ πραγματοποίησαν επιδρομή στη νότια Λωρίδα της Γάζας από τη θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση των IDF.

Όπως υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός, η ομάδα των κομάντος κατέστρεψε υποδομές της Χαμάς που χρησιμοποιούν οι ναυτικές δυνάμεις της οργάνωσης.

Η ομάδα Shayetet 13 είναι ένα εξειδικευμένο τμήμα του Ισραηλινού Ναυτικού. Αυτή η μονάδα επικεντρώνεται κυρίως στην εκτέλεση αποστολών που περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών, τη συλλογή θαλάσσιων πληροφοριών και τη διάσωση ομήρων στη θάλασσα.

Μάλιστα, οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα από την διεξαγωγή της επιχείρησης και τις συγκρούσεις με τους ενόπλους της Χαμάς στο έδαφος της Γάζας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης επιπλέον ναυτικά και εναέρια στρατεύματα. Οι δυνάμεις βγήκαν από την περιοχή μετά την ολοκλήρωση της αποστολής χωρίς απώλειες, ανακοίνωσε ο στρατός.

Δυνάμεις πεζικού και τεθωρακισμένων του στρατού του Ισραήλ πραγματοποίησαν μικρής κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας το βράδυ της Πέμπτης και έπληξαν δεκάδες στόχους της Χαμάς.

Κατά τη διάρκεια της επιδρομής, αεροσκάφη και πυροβολικό των IDF έπληξαν αρχηγεία επιχειρήσεων και θέσεις εκτόξευσεις πυραύλων της οργάνωσης. Οι ισραηλινές δυνάμεις βγήκαν από την περιοχή στο τέλος της επιδρομής, χωρίς να αναφέρθηκαν τραυματισμοί, καταλήγει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από: Times of Israel, Jerusalem Post