Ισραήλ Κατζ σε Ερντογάν: «Έλα πάρε τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σου Γιαχία Σινουάρ» [Σκληρή εικόνα]

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ έστειλε μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφιέρωμα την φωτογραφία του νεκρού ηγέτη της Χαμάς, λέγοντας χαρακτηριστικά στον Τούρκο Πρόεδρο να «έρθει να πάρει τον βιαστή και δολοφόνο φίλο του Γιαχία Σινουάρ».

Ο επικεφαλής της διπλωματίας του Ισραήλ δημοσίευσε φωτογραφία (δείτε εδώ – σκληρή εικόνα) που τράβηξαν τα στελέχη των IDF, μετά την εξόντωση του Γιαχία Σινουάρ σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας μάλιστα επισήμανση τον επίσημο λογαριασμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας την φερόμενη φιλία των δύο ηγετών.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στην απελευθέρωση του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινγουάρ, από την ισραηλινή φυλακή, όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης, μετά από πέντε χρόνια διαπραγματεύσεων μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ. Επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ έχει επιτεθεί αρκετές φορές και με έντονο τρόπο κατά του Τούρκου Προέδρου.

«Βεντέτα» Κατζ και Ερντογάν

Ενδεικτικά, στις 26 Ιουνίου, ο Κατζ είχε δηλώσει: «Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ απέναντι στις απειλές του Ισραήλ. Ο Ερντογάν είναι ένας εγκληματίας πολέμου, ο οποίος σφαγιάζει αθώους Κούρδους στα σύνορα της Συρίας και προσπαθεί να αρνηθεί στο Ισραήλ το δικαίωμα της αυτοάμυνας απέναντι σε μια τρομοκρατική οργάνωση που του επιτίθεται από τον Λίβανο – σύμφωνα με τις οδηγίες του Ιράν. Σκάστε και ντραπείτε».

Πιο πρόσφατα, στις 9 Οκτωβρίου είχε πει: «Στην επέτειο της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου, ενώ ο ελεύθερος κόσμος καταδικάζει τους κακοποιούς της Χαμάς, ο δικτάτορας Ερντογάν τους επαινεί ότι είναι μαχητές της ελευθερίας που μάχονται για την Τουρκία, εννοώντας την ελευθερία να βιάζουν, την ελευθερία να σκοτώνουν, την ελευθερία να βεβηλώνουν πτώματα και να καίνε μωρά. Ο Ερντογάν καταστρέφει την κληρονομιά του Ατατούρκ, ενώ ξεπουλάει την Τουρκία στους συμμάχους του στη Μουσουλμανική Αδελφότητα».