Ισραήλ: Ισχυρή έκρηξη στο Τελ Αβίβ από βλήμα που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ – Δεν υπάρχουν θύματα

REUTERS/Ammar Awad

Κάτοικοι στο Τελ Αβίβ και στην περιοχή Ραμάτ Χασαρόν δήλωσαν ότι άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη σήμερα το απόγευμα, μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Λίγα λεπτά αργότερα, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ένα βλήμα που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο, αλλά έπεσε σε μη κατοικημένη περιοχή.

Δεν ήχησαν σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων πριν από την έκρηξη.

Ο στρατός διευκρίνισε ότι δεν ήχησαν οι σειρήνες καθώς βάσει πρωτοκόλλου δεν ενεργοποιείται το σύστημα προειδοποίησης αν διαπιστωθεί ότι ένας εισερχόμενος πύραυλος δεν αποτελεί απειλή.

Νωρίτερα σήμερα, οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν είχαν διακοπεί προσωρινά λόγω εναέριων απειλών.

Η Αρχή πολιτικής αεροπορίας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί πλέον κανονικά, μετά τη σύντομη διακοπή της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet, που επικαλείται τις αρχές αυτές, «η Πολεμική Αεροπορία ζήτησε να σταματήσει η προσγείωση και απογείωση των αεροσκαφών για μισή ώρα, κατά τα φαινόμενα μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου αντικείμενου».

Ο ισραηλινός στρατός σε χωριστή ανακοίνωσή του ανέφερε ότι πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας πάνω από τη Μεσόγειο, πριν αυτά εισέλθουν στο ισραηλινό έδαφος.

«Δεν υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια πέριξ του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν», υπογράμμισε ο στρατός.

Με πληροφορίες από: Times of Israel, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters