Ισραήλ: «Η κατάσταση στα σύνορα με τον Λίβανο απαιτεί αλλαγή» – Σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας ο στρατός

Ο ηγέτης του κόμματος «Εθνική Ενότητα» Μπένι Γκαντς, ο οποίος εντάχθηκε στο πολεμικό συμβούλιο της κυβέρνησης Νετανιάχου, υποστήριξε σήμερα ότι η κατάσταση στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ πρέπει να αλλάξει, προειδοποιώντας ότι ο χρόνος της διπλωματίας τελειώνει.

«Η κατάσταση στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ απαιτεί αλλαγή», ανέφερε ο Γκαντς σε συνέντευξη Τύπου. Υποστηρίζοντας ότι η άμμος στην κλεψύδρα της διπλωματίας τελειώνει, ισχυρίστηκε πως «εάν η διεθνής κοινότητα και η κυβέρνηση του Λιβάνου δεν αναλάβουν δράση για να αποτρέψουν τις επιθέσεις εναντίον αμάχων στο βόρειο Ισραήλ και να απομακρύνουν τη Χεζμπολάχ από τα σύνορα, θα το κάνουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF)».

Από την μεριά του, ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού, Αντιστράτηγος Χέρζι Χαλέβι, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Βόρεια Διοίκηση δήλωσε ότι ο στρατός βρίσκεται «σε πολύ υψηλό επίπεδο ετοιμότητας», εν μέσω της κλιμάκωσης των επιθέσεων της Χεζμπολάχ από τον Λίβανο.

«Το πρώτο μας καθήκον είναι να επιστρέψουμε τους κατοίκους με ασφάλεια, και αυτό θα πάρει χρόνο. Σήμερα εγκρίναμε νέα σχέδια για το μέλλον και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια επίθεση, αν χρειαστεί», είπε ο αρχηγός των IDF

«Οι IDF και εντός αυτού η Βόρεια Διοίκηση, βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο ετοιμότητας. Μέχρι στιγμής, η εκστρατεία εδώ έχει γίνει σωστά και σχολαστικά και έτσι πρέπει να συνεχιστεί», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Times of Israel / Φωτογραφία αρχείου Reuters