Ισραήλ: Η Χαμάς συμφώνησε να μεταφέρει φάρμακα στους Ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει καταλήξει σε μια συμφωνία με το Κατάρ που θα επιτρέψει την παράδοση φαρμάκων σε ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε σήμερα ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι φάρμακα θα παραδοθούν στους ομήρους μέσα «στις επόμενες ημέρες».

Το Ισραήλ συμφώνησε να επεκτείνει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα για τους Παλαιστίνιους ως μέρος της συμφωνίας με το Κατάρ για να μεταφερθούν φάρμακα στους Ισραηλινούς ομήρους, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στους Times of Israel.

«Οι διαπραγματεύσεις ήταν περίπλοκες, καθώς η Χαμάς δεν θέλει η μεταφορά φαρμάκων στους ομήρους να οδηγήσει στο Ισραήλ να ανακαλύψει πού ακριβώς κρατούνται», λέει ο αξιωματούχος.

Ο κατάλογος των φαρμάκων για τους ομήρους θα περιλαμβάνει φάρμακα για άτομα με χρόνιες ασθένειες, καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση και άσθμα, λέει ο αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος λέει ότι το Ισραήλ πιέζει από την αρχή για τη μεταφορά φαρμάκων στη Χαμάς, η οποία μέχρι αυτή την εβδομάδα αρνούνταν να συνεργαστεί. Η Χαμάς «λύγισε» εν μέσω αυξημένων πιέσεων από το Κατάρ, τόνισε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ, Times of Israel / Φωτογραφία αρχείου Reuters