Ισραήλ: «Η Χαμάς άνοιξε πυρ κατά αυτοκινητοπομπής της UNICEF στη Γάζα» [vid]

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) δήλωσε χθες ότι μαχητές της Χαμάς εκτόξευσαν ένα βλήμα εναντίον αυτοκινητοπομπής ανθρωπιστικής βοήθειας της UNICEF στη Γάζα.

Ισραηλινοί στρατιώτες συνόδευαν την αποστολής της UNICEF, η οποία είχε σκοπό να επανενώσει τα παιδιά από τη βόρεια Γάζα με τις οικογένειές τους στο νότο.

«Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης δραστηριότητας, η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς εκτόξευσε ένα βλήμα στην ανθρωπιστική διαδρομή κοντά στη νηοπομπή της UNICEF και στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της που συνοδευόταν από βίντεο με την επίθεση.

«Δεν υπήρξαν τραυματισμοί εργαζομένων της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης ή στρατιωτών του IDF στην επίθεση», διευκρινίζει.

«Παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας να διευκολύνουμε την ανθρωπιστική βοήθεια, η Χαμάς θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών της Γάζας. Η Χαμάς μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά ποιος είναι η πραγματική απειλή για την ασφάλεια της Γάζας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) ο ισραηλινός στρατός.