Ισραήλ: Η αστυνομία ερευνά φονική έκρηξη που σημειώθηκε στο Τελ Αβίβ [vids]

Η αστυνομία του Ισραήλ ερευνά έκρηξη η οποία σημειώθηκε χθες Κυριακή 18.8.2024 στο Τελ Αβίβ και προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου, δήλωσε εκπρόσωπός της, υπονοώντας ότι ενδεχομένως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

«Έχει επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για έκρηξη βόμβας», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Λόγω της έκρηξης σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, η ταυτότητα του οποίου δεν είναι ακόμη γνωστή, ενώ ένας άλλος τραυματίστηκε ελαφρά», πρόσθεσε.

«Ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα», κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ισραηλινή αστυνομία είναι πλέον σχεδόν βέβαιη ότι η χθεσινή έκρηξη στο Τελ Αβίβ ήταν το αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης τρομοκρατικής επίθεσης, η οποία αν ήταν επιτυχής θα ήταν η πρώτη βομβιστική επίθεση στην πόλη σε περισσότερα από 18 χρόνια.

Ο τρομοκράτης, ο οποίος τώρα πιστεύεται ότι ήταν Παλαιστίνιος κάτοικος της Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη, μετέφερε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα σακίδιο πλάτης όταν υπήρξε κάποιου είδους δυσλειτουργία και πυροδοτήθηκε πρόωρα, με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Ο υποψήφιος στόχος του – πάντα κατά πληροφορίες από την αστυνομία του Ισραήλ – είναι ακόμα άγνωστος, αν και βρισκόταν κοντά σε πολλές Συναγωγές και Εμπορικά Κέντρα τη στιγμή της έκρηξης, με τον ίδιο να αποτυπώνεται σε κάμερες CCTV.

Πηγές της Αστυνομίας του Ισραήλ έλεγαν πως είναι «θαύμα» ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός υπέστη κάποια εμπλοκή, διότι διαφορετικά τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά.