Ισραήλ: Εξουδετερώθηκαν δύο τρομοκράτες που πέρασαν τα σύνορα από την Ιορδανία – Ήταν μέλη της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας»

REUTERS/Ammar Awad

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα ότι εντόπισε «έναν αριθμό υπόπτων» στην περιοχή των συνόρων με την Ιορδανία που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο Ισραήλ νότια της περιοχής της Νεκράς Θάλασσας και ότι σκότωσε δύο από αυτούς όταν άνοιξαν πυρ εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων.

«Δύο τρομοκράτες που διέσχισαν για λίγα μέτρα τα σύνορα προς το Ισραήλ και άνοιξαν πυρ προς την κατεύθυνση των δυνάμεων εξοντώθηκαν από δύο εφέδρους των [ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων] IDF στη Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου», ανέφερε ο στρατός σε νεότερη ανακοίνωση.

«Κατά την ανταλλαγή πυρών με τους τρομοκράτες, ένας στρατιώτης των IDF και ένας έφεδρος των IDF τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για να λάβουν ιατρική θεραπεία».

REUTERS/Ammar Awad

Ο στρατός προσέθεσε πως ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να διενεργούν έρευνες «λόγω της υποψίας περί παρουσίας ενός επιπλέον τρομοκράτη στην περιοχή».

Στρατιωτική πηγή της Γενικής Διοίκησης των Ιορδανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανέφερε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της πως «δεν αληθεύουν οι αναφορές ότι Ιορδανοί στρατιώτες διέσχισαν τα δυτικά σύνορα της Ιορδανίας με το Ισραήλ».

Ο ιορδανικός στρατός τόνισε την ανάγκη οι πληροφορίες να λαμβάνονται από επίσημες πηγές και να μην κυκλοφορούν φήμες, πρόσθεσε η πηγή.

REUTERS/Ammar Awad

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανέλαβε την ευθύνη

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα (Muslim Brotherhood) της Ιορδανίας ανακοίνωσαν ότι οι δύο ένοπλοι άνδρες που πέρασαν στο Ισραήλ και σκοτώθηκαν σήμερα από τον ισραηλινό στρατό ήταν μέλη της αδελφότητας.

Οι δύο δράστες ήταν «μέλη της αδελφότητας και συμμετείχαν πάντα σε εκδηλώσεις υποστήριξης στη Γάζα και την αντίσταση» ανέφερε ο εκπρόσωπος της παράταξης, ο Μοάντ αλ Χαουαλντέχ, μία ημέρα αφού το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον ηγέτη της παλαιστινιακής Χαμάς, τον Γιαχία Σινουάρ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters