Ισραήλ: «Επιχειρήσεις από ξηρά, αέρα και θάλασσα στη Γάζα» – Στις 15 οι απώλειες του ισραηλινού στρατού [vids]

Ο στρατός του Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα νέα πλάνα από τις επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς, στο εσωτερικό της Γάζας, στο πλαίσιο των χερσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των IDF, οι δυνάμεις του Ισραήλ πραγματοποιούν συνδυασμένες επιχειρήσεις από ξηρά, αέρα και θάλασσα, με τη συνεργασία των χερσαίων στρατευμάτων, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού.

«Μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη βοηθούν τις επίγειες δυνάμεις στη στόχευση και τις αεροπορικές επιδρομές σύμφωνα με τις επιχειρησιακές ανάγκες από αέρος. Επίσης, οι πληροφορίες που συλλέγονται, μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο άμεσα στην Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό και βάσει αυτών πραγματοποιούνται συνδυασμένα πλήγματα των IDFεναντίον θέσεων της Χαμάς», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, ο στρατός του Ισραήλ υποστηρίζει ότι καταστράφηκαν δεκάδες στόχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων σημείων παρατήρησης, εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων, σκαφών και στρατιωτικών θέσεων. «Επιπλέον, εξοντώθηκαν δεκάδες τρομοκράτες και απετράπη διείσδυση στο ισραηλινό έδαφος».

Όπως ανακοίνωσαν πριν λίγη ώρα οι IDF, άλλοι τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα, ανεβάζοντας τις απώλειες σε 15.

Άνηκαν στην 84 Ταξιαρχία «Givati» και σκοτώθηκαν όταν αντιαρματικός πύραυλος της Χαμάς χτύπησε το τεθωρακισμένο όχημα τύπου Namer στο οποίο επέβαιναν.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα πως έχουν πληξει περισσότερους από 11.000 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας από την αρχή του πολέμου που ξέσπασε με την επίθεση της Χαμάς από το παλαιστινιακό αυτό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου.