Ισραήλ: Ένας νεκρός από πυροβολισμούς σε αυτοκινητόδρομο – «Εξουδετερώθηκε» ο δράστης της επίθεσης [vid]

Ένα άτομο υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Samson Assuta στην πόλη Άσντοντ του Ισραήλ μετά από τρομοκρατική επίθεση ενόπλου, ενώ άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε το τοπικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ένας από τους τραυματίες πέθανε καθ’ οδόν, ενώ ένας δεύτερος τραυματίας έφτασε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται στο δωμάτιο τραυμάτων. Το νοσοκομείο σημείωσε επίσης ότι άλλοι δύο τραυματίες βρίσκονταν καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο, ένας εκ των οποίων γιατρός που ήταν στο σημείο βοηθώντας τους τραυματίες.

Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν σπεύσει στο σημείο, στο σταυροδρόμι Γιαβνέ περίπου 30 χιλιόμετρα νότια του Τελ Αβίβ, και ερευνούν τις συνθήκες του περιστατικού, επεσήμανε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αναφορές της αστυνομίας, ο δράστης της επίθεσης «εξουδετερώθηκε».

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακολουθούν σκληρές εικόνες:

Η αστυνομία σημείωσε ότι αξιωματικοί βρίσκονται επί τόπου και απομονώνουν την περιοχή.

Οι δυνάμεις ασφαλείας σαρώνουν την περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν συνεργών του δράστη.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε λίγες ημέρες αφού ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Χαντέρα, στο κεντρικό Ισραήλ.

Η Χαμάς είχε χαιρετίσει εκείνη την επίθεση χαρακτηρίζοντάς την «ηρωική επιχείρηση με μαχαίρι» και ζητώντας να εξαπολυθούν «πιο επώδυνα πλήγματα εναντίον της κατοχής».

Στις αρχές Οκτωβρίου επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με πυροβόλα όπλα και μαχαίρι στο Τελ Αβίβ, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η Χαμάς.

Πηγή: Με πληροφορίες από Jerusalem Post