Ισραήλ: «Έγγραφα αποδεικνύουν ότι 6 δημοσιογράφοι του Al Jazeera είναι πράκτορες της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ»

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι ο στρατός ανακάλυψε έγγραφα στη Λωρίδα της Γάζας που αποδεικνύουν ότι έξι δημοσιογράφοι του Al Jazeera είναι πράκτορες της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ.

Οι δημοσιογράφοι, τις φωτογραφίες των οποίων δημοσίευσε ο ισραηλινός στρατός (IDF) είναι οι Anas al-Sharif, Alaa Salameh, Hossam Shabat, Ashraf al-Sarraj, Ismail Abu Omar και Talal al-Arrouqi.

Ο στρατός του Ισραήλ δημοσιοποίησε τα έγγραφα, τα οποία λέει ότι δείχνουν λίστες προσωπικού, λίστες εκπαιδευτικών μαθημάτων, τηλεφωνικούς καταλόγους και έγγραφα μισθοδοσίας.

Τα έγγραφα, όπως υποστηρίζει το Ισραήλ, «αποδεικνύουν αναμφίβολα» ότι οι δημοσιογράφοι λειτουργούσαν ως μέλη των αντίστοιχων στρατιωτικών πτερυγίων της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ.

«Αυτά τα έγγραφα αποδεικνύουν την εμπλοκή τρομοκρατών της Χαμάς στο δίκτυο μέσων ενημέρωσης του Κατάρ, Al-Jazeera», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.

Το Al Jazeera αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Ισραήλ και το κατηγόρησε ότι στοχοποιεί συστηματικά τους υπαλλήλους του Al Jazeera στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: Times of Israel / Φωτογραφία IDF