Ισραήλ: «Έχουμε πλήξει εκατοντάδες στόχους της Χεζμπολάχ τις τελευταίες ώρες»

REUTERS/Ali Alloush

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε «δεκάδες» νέες επιδρομές κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, δύο ημέρες μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα από ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Τα αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας «επιτέθηκαν σε δεκάδες στόχους τρομοκρατών στο έδαφος του Λιβάνου στη διάρκεια των τελευταίων ωρών», ανέφερε σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι επιθέσεις αυτές είχαν στόχο θέσεις εκτόξευσης ρουκετών που στόχευαν προς το Ισραήλ, εγκαταστάσεις ενόπλων και αποθήκες όπλων. Από χθες, Σάββατο, ο ισραηλινός στρατός «έχει πλήξει εκατοντάδες στόχους τρομοκρατών της Χεζμπολάχ σε όλον τον Λίβανο», σημείωσε επίσης ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Το Ισραήλ σκότωσε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σε επιδρομή του κοντά στη Βηρυτό την Παρασκευή, καταφέροντας καταστροφικό πλήγμα στο φιλοϊρανικό σιιτικό κίνημα του Λιβάνου, το οποίο σηματοδοτεί, σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μια ιστορική «καμπή» για τη χώρα του.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters