Ισραήλ: Δύο μαχητικά αεροσκάφη απέφυγαν στο «παρά πέντε» τη σύγκρουση την ώρα της απογείωσης [vid]

Δύο μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ παραλίγο να συγκρουστούν μεταξύ τους σε μια αεροπορική βάση, την ώρα που απογειώνονταν για επιχειρήσεις στον Λίβανο.

Όπως αναφέρει το ισραηλινό Channel 12, το περιστατικό έγινε στην αεροπορική Ramat David στο βόρειο Ισραήλ και δεν υπήρχε κανένας τραυματισμός, καθώς τα αεροσκάφη απέφυγαν για λίγο τη σύγκρουση.

Ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 ετοιμαζόταν να απογειωθεί για να πραγματοποιησει αεροπορική επιδρομή στον Λίβανο και έλαβε λανθασμένη έγκριση από τον πύργο ελέγχου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Έχοντας λάβει το «πράσινο φως», το αεροσκάφος άρχισε να κινείται στον διάδρομο προς απογείωση, όταν ο πιλότος διέκρινε ένα άλλο αεροσκάφος μπροστά του και κατάφερε να επιβραδύνει και να εκτρέψει το F-16 από την πορεία του.

«Τα πληρώματα ανταποκρίθηκαν γρήγορα και επαγγελματικά, αποτρέποντας ένα σοβαρό περιστατικό ασφαλείας. Το περιστατικό θα διερευνηθεί, δεν υπάρχουν υλικές ζημιές και δεν υπάρχουν τραυματισμοί», δήλωσε ο ισραηλινός στρατός, επιβεβαιώνοντας το περιστατικό.

Πηγή: Jerusalem Post