Ισραήλ: Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν τα υπόγεια κέντρα διοίκησης της Χαμάς κάτω από νοσοκομείο στη Γάζα [pics,vid]

Ο στρατός του Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα δορυφορικές εικόνες του Νοσοκομείου Σίφα στη Γάζα, που δείχνει, όπως υποστηρίζει, κέντρα διοίκησης της Χαμάς κρυμμένα κάτω από το νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι η κύρια βάση επιχειρήσεων της τρομοκρατικής ομάδας Χαμάς βρίσκεται κάτω από το Νοσοκομείο Σίφα στην πόλη της Γάζας.

Ο Χαγκάρι υποστήριξε ότι η Χαμάς έχει πολλά υπόγεια συγκροτήματα κάτω από τη Σίφα – το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας – τα οποία χρησιμοποιούνται από τους ηγέτες της τρομοκρατικής ομάδας για να κατευθύνουν επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

«Έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία ότι εκατοντάδες τρομοκράτες έτρεξαν στο νοσοκομείο για να κρυφτούν εκεί μετά τις σφαγές της 7ης Οκτωβρίου».

Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ έχει πληροφορίες ότι υπάρχουν πολλές σήραγγες που οδηγούν στην υπόγεια βάση έξω από το νοσοκομείο, έτσι ώστε οι αξιωματούχοι της Χαμάς να μην χρειάζεται να μπουν στο νοσοκομείο για να φτάσουν σε αυτό. Ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχει είσοδος και μέσα από έναν από τους θαλάμους του νοσοκομείου.

«Οι τρομοκράτες της Χαμάς λειτουργούν μέσα και κάτω από το νοσοκομείο Σίφα, και άλλα νοσοκομεία στη Γάζα, με ένα δίκτυο τούνελ», είπε. «Το Σίφα δεν είναι το μόνο νοσοκομείο, είναι ένα από τα πολλά. Η χρήση των νοσοκομείων από τη Χαμάς είναι συστηματική».

Επιπλέον, σύμφωνα με τις IDF, η εσωτερική ασφάλεια της Χαμάς έχει ένα κέντρο διοίκησης μέσα στο νοσοκομείο Σίφα, από το οποίο κατευθύνει ρουκέτες στο Ισραήλ και αποθηκεύει όπλα. Ο Χάγκαρι κατηγόρησε τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί το νοσοκομείο – με 1.500 κρεβάτια και περίπου 4.000 άτομα προσωπικό – ως «ανθρώπινες ασπίδες».

«Λειτουργώντας από αυτά τα νοσοκομεία, η Χαμάς όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο τις ζωές Ισραηλινών αμάχων. αλλά και εκμεταλλεύεται αθώους πολίτες της Γάζας. Οι τρομοκράτες της Χαμάς δρουν μέσα σε νοσοκομεία ακριβώς επειδή γνωρίζουν ότι ο Ισραηλινός Στρατός κάνει διάκριση μεταξύ τρομοκρατών και αμάχων».

Επίσης, υποστήριξε ότι η ενεργειακή υποδομή του νοσοκομείου χρησιμοποιείται και από την υπόγεια βάση της Χαμάς.

Οι πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του νοσοκομείου από τη Χαμάς βασίζονται σε ένα ευρύ φάσμα πηγών πληροφοριών που συλλέγονται από τη Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών και την υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet, ενώ έχουν ήδη δοθεί στους συμμάχους του Ισραήλ.

«Όταν οι ιατρικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται για τρομοκρατικούς σκοπούς, ενδέχεται να χάσουν την προστασία τους από επιθέσεις σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», κατέληξε ο εκπρόσωπος των IDF.

Με πληροφορίες από: Times of Israel