Ισραήλ: Διαταγή Νετανιάχου στον ισραηλινό στρατό να συνεχίσει να πολεμά – Ο ΥΠΕΞ απορρίπτει την πρόταση για κατάπαυση του πυρός

Στο «τείχος» της κυβέρνησης Νετανιάχου έπεσαν οι προτάσεις και οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι δεν απάντησε στην πρόταση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο, αντίθετα έδωσε διαταγή στον ισραηλινό στρατό να συνεχίσει να πολεμά με όλες του τις δυνάμεις προς το παρόν.

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι ο πόλεμος στην Γάζα θα συνεχισθεί μέχρι να επιτευχθούν οι πολεμικοί στόχοι του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατς από την πλευρά του απέρριψε τις αμερικανογαλλικές προτάσεις για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο.

«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός στον Βορρά. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι την νίκη και την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων του βορρά στα σπίτια τους», ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ στην πλατφόρμα Χ.

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία έχουν διατυπώσει πρόταση για 21ήμερη κατάπαυση του πυρός ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ, ώστε να δοθεί χρόνος για την επίτευξη διπλωματικής λύσης στην κρίση.

Ανάλογη πρόταση με κοινή δήλωση διατύπωσαν η Ευρωπαϊκή Ένωση, η G7, η Αυστραλίας και Αραβικές χώρες.

Πηγές: AFP / Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ