Ισραήλ: Δεκάδες τραυματίες από επίθεση της Χεζμπολάχ με «σμήνος drones» σε στρατιωτική θέση στην πόλη Μπινγιαμίνα, νότια της Χάιφα

REUTERS/Rami Shlush

Στους 67 ανέρχονται οι τραυματίες, σύμφωνα με τον τελευταίο προσωρινό απολογισμό, από την επίθεση με drones που εξαπέλυσε σήμερα 13/10/2024 νωρίς το βράδυ η Χεζμπολάχ κατά στρατοπέδου στην πόλη Μπινγιαμίνα, νότια της Χάιφα.

Ο αριθμός των βαριά τραυματιών από την επίθεση παραμένει ασαφής, με κάποιους γιατρούς να κάνουν λόγο για πέντε σοβαρά τραυματίες, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 15.

Οι περισσότεροι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε ιατρικό κέντρο στην Χαντέρα και άλλοι σε νοσοκομεία σε κοντινές περιοχές, όπως στην Χάιφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση μελών του ισραηλινού στρατού.

Η Χεζμπολάχ στην ανακοίνωσή της τόνισε ότι εξαπέλυσε επίθεση με ένα «σμήνος drones» κατά του στρατοπέδου της Ταξιαρχίας Γκολάνι στην πόλη Μπινγιαμίνα στο βόρειο Ισραήλ.

Αφιέρωσε αυτή την επίθεση στον πρώην αρχηγό της Χασάν Νασράλα, που σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής περισσότερες λεπτομέρειες.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως το σμήνος των drones «τρύπησε» το σύστημα Iron Dome, καθώς την ίδια ώρα απέκρουε και πυραυλική επίθεση της Χεζμπολάχ από την πλευρά του Λιβάνου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters